Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2005-06-30

 

IT-proppen och äldre - Bidde det bara en fingertutt?

- "Vad skall jag gå hem och skriva om i morgondagens tidningen?" frågar en journalist Ulrica Messing på dagens direktsända presskonferens om IT-proppen "Från it-politik för samhället till en politik för it-samhället".

Besvikelsen hos de få närvarande journalisterna var påtaglig över det magra innehållet, som kan läsas i pressmeddelandet.

- "Vi skall inte gå in som politiker och detaljstyra", menade de utfrågade politikerna, utan framöver kommer vi att få ser fler av den här typen av propositioner, kallad "tydlig inriktningsproposition". Politikerna vill understödja IT-utvecklingen på vår avreglerade marknad genom att lagstifta, där så behövs, och genom att "öka tilliten hos enskilda personer till IT", så att vi t ex vågar använda e-handel. Sannolikt avses säkrare e-identifikationssystem.

Pirko instruerar vid datorn Vad kan då vi äldre förvänta oss av IT-proppen? Det får vi veta först den 7 juli, när IT-proppen blir offentlig. Troligtvis inte så mycket - då skulle det ha nämnts idag. Tempot kring den nationella patientöversikten, som innebär samverkan kring patientjournaler, skall växlas upp. Det kan underlätta inte minst för alla äldre. Politikerna kommer att ställa högre krav på samordningen inom 24-timmars- myndigheten och att e-tjänster utvecklas. Bra för många. Men problematiskt för alla äldre som inte har dator eller internetuppkoppling. De riskerar att ställas utanför samhällets tjänster (se t ex insändare i DN 29 juli).

Statskontorets omdiskuterade hemPC-utredning kom för sent för att finnas med i IT-proppen, men lärdomar av gångna års hemPC-reform kommer att dras, enligt statsrådet. En av utredarna av hemPC skriver en artikel i dagens SvD - "Ge inga datorer till arbetslösa och pensionärer".

Statskontoret förordar i stället satsning på kompetens att använda datorer. Här ligger Norge med sin nya IT-strategi, eNorge 2009, Danmark och Finland långt före Sverige, när de stött utvecklingen av utbildning för äldre i dator- och internetanvändning.

Men äldre seniorer skulle sannolikt vara mer hjälpta ut på Internet med enkla fjärrkontrolldatorer av det slag som tagits fram i Danmark, Victoriadatorn, eller PCtvtn framtagen i USA för Indiens behov. Något liknande kommer i Sverige i samband med bredbandsTV.

Vad svenska pensionärer kanske skulle uppskatta mer än hemPC är bredbandsuppkopplingar till vettiga priser, när nu bredbandsutbyggnaden och snabbheten i bredbanden ökat med 30% på bara det senaste året.

Kommer vi att få ett glädjebesked om billigt bredband till äldre seniorer, som lever med tunna plånböcker, när IT-proppen blir offentlig den 7 juli? Det är vi nog många som hoppas på!

2005-06-29

 

Svåra ord för korsordsintresserade

Gillar du ord och gillar du att ta reda på om du vet vad orden betyder? Hos Ordfynd kan du testa dina ordkunskaper på olika svårighetsnivåer - medelsvåra, svåra och mycket svåra ord.

Vad är ordfynd?
Ordfynd är ett roligt ordspel som hjälper dig att lära dig nya ord. Ordfynd är gratis och du kan registrera dig som användare. Som användare kommer du att få mer funktionalitet, som t.ex. fler ord och fler antal svarsalternativ.

Hur spelar jag ordfynd?
Ordfynd är enkelt. Ett ord i taget visas, och du gissar vilket av alternativen som bäst passar ihop med ordet. Du får ett poäng för varje rätt svar. Efter 10 ord (standard) är spelet slut. Då får du veta vilka ord du hade fel på. Bra att veta till nästa gång!


När du har registrerat dig hos Ordfynd kan ditt namn dyka upp som högsta poängare (high score) när du prickat in rätta svaren bättre än alla andra.

De svåraste orden är verkligen inte lätta säger en som prövat! Väl värt ett försök!

via Nätverket Seniorhuset

2005-06-27

 

Nyhetsbrev om IT-nyheter

InternetWorld Tidskriftkoncernen IDG ger regelbundet ut nyhetsbrev i anslutning till sina tidningar, t ex Computer Sweden. Det finns nyhetsbrev som kommer dagligen eller varje vecka, t ex Computer Swedens samlade IT-nyheter från den gångna veckan eller från InternetWorld om surftips.

Titta under avsnittet Teknik! Dagens IT-nyheter från PC för Alla brukar innehålla mycket som är användbart. Ett måste för alla IT-intresserade! Varje dag får man dessutom ett nytt tips som underlättar datoranvändningen.

Att prenumera på nyhetsbreven är gratis. Du måste bara bli medlem, ange användarnamn och lösenord och din epostadress!

Missa inte alla dessa nyttigheter som regelbundet dimper ner bland eposten och kan läsas när du har tid och lust!

2005-06-22

 

Spelsugen? Titta då in hos Nobelstiftelsen!

Den integrerade kretsen Visste du att man kan spela sig till kunskap hos ärevördiga Nobelstiftelsen? Dagens Industri har en intressant artikel om hur Nobelstiftelsen når ut med nobelpristagarnas forskningsrön till ungdomar och ungdomligt sinnade seniorer via kvalitetsspel på nätet. Läs och testa!

SeniorNet Lidingö har haft glädjen att besöka Nobelstiftelsen på Östermalm flera gånger och vi fick en inblick i hur framsynta de är när det gäller IT-användning. De använder t ex bara gratisprogram med öppen källkod.

Testa spelen! De är kluriga och roliga! Men på engelska!

2005-06-21

 

Har du upptäckt BBCs musikutbud på webben?

Visste du att 700.000 lyssnade på BBC, när de gjorde Beethovens symfonier tillgängliga på nätet?

Här finns musik för alla smaker! Klassist, jazz, BBC Proms m m. Jag har i flera timmar lyssnat på en mycket intressant norsk saxofonist - Jan Garbarek, - som väver in nordisk folkmusik i sin jazz från London Jazz Festival 2004.

Vi behöver inte vara oroliga att överträda nedladdningsregler - här finns alla möjligheter att lyssna på musik för alla våra olika smaker.

2005-06-19

 

Naturen i Norrland - Så vacker hela året!

Obbola Fiskehamn


Bo Tannfors har fotograferat naturen i Obbola och Umeå skärgårdar. Här finns fem Bildmenyer med underbara naturfoton från alla årstiderna. I vänstra spalten kan man se en liten tumnagelbild av bilderna. Om man blir intresserad, är det bara att klicka på bilden och se fotot i fullskärmsstorlek.

Dessutom finns här fina interiörer från Stockholms Stadshus med Gyllene Salen i all sin prakt. Mycket att njuta av med andra ord!

Bildkälla: Copyright©Bo Tannfors

2005-06-17

 

Livet går vidare på Bagdads shoppinggata

Piprök ur näsan Det här är bilder som vi sällan ser idag - en lugn dag på en av de mer kända shoppinggatorna i Bagdad. En dag utan attentat. Här handlar Bagdadborna, röker sin vattenpipa när kommersen har lugnat ner sig och dricker te. Hoppingivande bilder!

Ett bildspel från BBC News med ord och foton av Johan Spanner.


2005-06-15

 

En vanlig dag på Aftonbladets ledarredaktion

Undrar du över hur arbetet på en tidnings ledarredaktion går till? Helle Klein ger oss initierade inblickar i sin blogg på Aftonbladet.

2005-06-14

 

Prisjämförelser Telepriskollen

Telepriskollen hjälper konsumenter att jämföra olika teleoperatörers priser och andra villkor, som bindningstider med mera.

Bakom Telepriskollen står Post- och telestyrelsen och Konsumentverket/KO.

Den nya tjänsten kallas Telepriskollen. De båda myndigheterna anser att det hittills varit alltför svårt för konsumenten att själv göra prisjämförelsen. Många olika faktorer bestämmer vad telefonin kostar: antal samtal, längden på samtalen, när på dygnet du ringer, och om det är till fasta telefoner eller till mobiltelefoner du ringer, om det sker i samma operatörs nät, eller till någon annan operatörs nät. Allt detta ska nu ingå i Telepriskollen. De olika varianterna räknas där samman till en månadskostnad, sammanfattar Computer Sweden.

2005-06-13

 

"De visa ser vad som förenar"....

Dalai Lama in Gothenburg 2005 Dalai Lama har varit i Göteborg på Scandinavium. En av de mer personliga beskrivningarna av mötet mellan Dalai Lama och K G Hammar (se citatet i rubriken) gav Göteborgsposten:

Känslorna är viktiga för vårt välbefinnande, sade Dalai Lama och efterlyste en sekulariserad etik med mera värme och medkänsla för andra.


Bildkälla: SvD, Foto:Bobbo Lauhage Källor för mer läsning: DN GP SvD Wikipedia

2005-06-12

 

Att fånga en tornado

Tornado

Tornado Alley skär rakt igenom hela centrala USA. På somrarna bildas enorma moln som med förödande vindhastigheter på upp till 300 kilometer per timme drar genom USA, rycker upp träd och hela byar och lämnar ett sargat landskap efter sig. Det amerikanska uttrycket tornado heter på svenska tromb eller supertromb.

National Geographic har i flera reportage visat bilder och videofilmer från en grupp tornadoforskare, som försöker kartlägga vad som händer. Vi kan se ett antal videosekvenser på totalt ca 6 minuter. Klicka på Launch Video (kräver bredband).

I den andra videosekvensen träffar tornadon marken, bräder från hus och bråte virvlar omkring, hela landskapet är mörkt av den fruktansvärda virvelvinden som med enorm kraft drar fram över South Dakota. Här får vi se en grupp tornadoforskare som kommit in i tornadons vindöga, lägger ut stora oranga koner på vägen med kameror och mikrofoner som fångar ljud och bilder för analys efteråt.

Efter Tornadon I fem videosnuttar berättar forskaren Tim Samaras i fem avsnitt om hur han jagar tornadoes, virvelstormar, för att lära mer om dem. Den röda konen - Probe - som han bär omkring på väger 40 kilo och innehåller 7 mycket snabba kameror som ger 360 graders vyer. Dessutom är en kamera riktad rakt uppåt. Här finns också mikrofoner med 6 ljudkanaler som fångar upp ljudet. Tornadons kraft är farligast för människor, djur och byggnader längst nere vid marken och vanliga instrument har tidigare inte kunnat mäta vindhastigheten nere vid marken. Nu mäter de hastigheten i den bråte som flyger omkring och man kan få mycket exakta bestämningar av vindhastigheten.

Jag skrev förra sommaren om den här tornadoforskningen. National Geographic har tagit fram en datorsimulering som visar hur snabbt roterande vindmassor genererar en tornado. När rotationen inom stormsystemet byggs upp, bildas en vindtunnel som söker sig ned till marken som en tornado.

Titta på datoranimationen i 3D hur en tornado ser ut högt uppe på himlen - Det finns två datoranimationer i rutan Animation i högra kolumnen. Båda gör att man förstår tornadofenomenet bättre.

Vi skall skatta oss lyckliga i Sverige som slipper de årligen återkommande tornadostormarna. De för med sig enorm materiell förödelse och risker för människorna. Krafterna är enorma. Läs gärna berättelsen om Rex och Lynette som inte hade många minuter på sig, när tornadon närmare sig deras hem (på engelska).

Bildkällor: National Geographic Tips: Internetworlds Surftips vecka 23/2005

2005-06-10

 

SVT utsågs till Årets Bästa Webbplats

Topp100 InternetWorld 2005 En sajt stadd i ständig utveckling som blivit mycket mer än ett komplement till kärnverksamheten, med snabba nyheter, det bästa strömmade tv-innehållet, debatt och fördjupning skriver juryn i sin motivering.

Topp100 utses av Internetworlds redaktion och fasta medarbetare. Svenska sajter och sajter med svenskt innehåll har granskats utifrån fem huvudkriterier:
1. Hur de utnyttjar internet på en nyskapande sätt
2. Redaktionell kvalitet
3. Struktur, navigering
4. Design
5. Tydlighet i avsändare

Läs mer på InternetWorlds webbplats om vilka sajter som vann i respektive klass.Här finns alla 100 vinnarna, många är kommenterade.

 

Ordet är inte fritt....

wired web Kinas "Stora Brandvägg" bevakas av ca 40.000 internetpoliser som stänger av webbplatser som partiledningen inte gillar och som rensar chattrummen från subversivt innehåll, ofta bara några minuter efter publicering. Kinesiska nätvänner upptäcker att partiets långa arm griper långt och djupt ut i Cybervärlden.

Om man är kinesisk bloggare skall man enligt lagen registrera sig, men bara ca 10 % kineser antas ha gjort det. Varför? Jo, webbplatsen riskerar att stängas ner. Fakta visar att 61 bloggare idag sitter i fängelse i Kina för att ha uttryckt för partiet obekväma åsikter.

En sanningssökande kinesisk journalist leker katt och råtta med internetpolisen, alltid på språng ifrån den lokala polisen, när han avslöjat lokal korruption. "Jag skulle inte kunna vara utan internet", säger journalisten.

Vi glömmer ofta bort att villkoren för det fria ordet är så olika på skilda håll i världen.

Källor: The Australian; The Blog Herald; BBC News; Befria Iranska bloggare;

Foto: Copyright (c) David Blevins

2005-06-09

 

Min pension och Expertsvar vann Guldlänken

Guldlänken 2005 Bästa e-tjänst blev minpension.se och juryn motiverar beslutet så här:
"Minpension.se är en nyttig tjänst som ger pensionssparare en individuell prognos av den framtida pensionen. Tjänsten är enkel att använda och ger en gedigen känsla av mervärde. Ett särskilt plus får den för att offentlig och privat sektor samverkar med kundens bästa för ögonen. Juryn väljer minpension.se till vinnare för tjänstens suveräna självklarhet."

Priset för bästa samverkan gick till Vetenskapsrådet för webbplatsen expertsvar.nu. Juryns motivering lyder:
"Expertsvar.nu är en till synes enkel tjänst som kopplar ihop journalisters frågor med svar från forskare. Bakom tjänsten döljer sig en gedigen samverkan med universitet och högskolor samt ett system väl avpassat för målgruppens behov och situation. Juryn väljer Expertsvar till vinnare för att den löser ett väl definierat problem med en genomtänkt tjänst beroende av kontinuerlig och påtaglig samverkan."


Läs mer om Guldlänkensom delades ut under konferensen Offentlig@rummet!

Källa: Computer Sweden

 

Sprays VD i Heta Stolen

Computer Sweden låter varje vecka prenumeranterna ställa frågor till viktiga IT-personer. Den här veckan sitter Sprays VD i Heta Stolen och svarar på frågor om support, bredbandstjänster m m. Spray köpte nyligen upp Tiscali och har haft en besvärlig integrationsperiod.

Tidigare intervjuer i Heta Stolen finns att läsa här.

2005-06-08

 

Hem-PC eller bredbandsubvention?

hem-PC Moderaternas IT-talesman har dragit igång debatten om hem-PC-reformen - de vill skrota reformen och använda resurserna till att skapa nya jobb (krävs webbkod för att läsa artikeln).

Socialdemokraternas IT-taleskvinna vill vidga den till de grupper som inte har tillgång till datorer idag, bl a pensionärer.

Statskontoret håller på med en utredning om hem-pc som troligtvis inte hinner bli klar till IT-propositionen i sommar.

Vad tycker då medborgarna? Computer Sweden har tillsammans med Demoskop frågat 1.500 svenskar. I valet mellan subvention för hem-pc eller bredbandsaccess väljer 54 procent billigare bredband, inte minst låginkomsttagare.

-" Stödet för hem-pc förefaller vara ljumt. De flesta säger att de skulle ha köpt pc ändå. Det är så pass många som redan skaffat pc att bredbandsaccess i stället ses som nästa steg, säger Markus Uvell, vd på Demoskop."

Hem-pc-reformen har haft en oerthört stor betydelse och har gett svenskarna en topplacering som IT-nation. Men det finns grupper som står utanför dessa nya möjligheter till kommunikation och dit hör den stora gruppen seniorer.

Nu kommer bredbands-TV med möjligheter att komma åt samhällets e-tjänster via fjärrkontrollen till TVn. Den här tekniken ger nya möjligheter för seniorer att få del av internet på ett enklare sätt än med dyra och komplicerade datorer. För seniorer med låg pension skulle troligtvis bredbandssubvention till den digitala bredbands-TVn kunna öppna porten till internet från vardagsrumssoffan.

Lovande försök med enkla fjärrkontrolldatorer pågår vid e-Center i Vällingby och i Danmark finns en färdig prototyp. Den här utvecklingen är mycket intressant och här behövs subventioner till bredbandskostnaden.

Bildkälla: Morguefile.com

2005-06-06

 

Strålande blombilder!

vit orkidé Adam Clutterbuck´s konstnärliga blombilder är en njutning för ögat. Han lyckas hitta blommans inre skönhet i sin fantastiska blombildkavalkad. Klicka på den lilla bilden och få fotot förstorat. Länken "next" i blått högst uppe till höger (svår att se) gör att man kan få fram nästa bild i bildspelet.

En annan fotograf, schweizaren Karl Baer har ett fotogalleri med stämningsfulla foton av natur och städer.

Det finns mycket mer vackert att titta på i andra fotografers gallerier på samma webbplats.

PBase är en webbplats där man kan skapa sitt eget fotogalleri för en måttlig årlig kostnad.

2005-06-05

 

Delta i språkkryss!

Språkkonsulterna anordnar varje månad en tävling, där man kan vinna en bok. Den här månaden handlar den om webbplatser som är tillgängliga för alla, seniorer, funktionshindrade m fl. "Tillgängliga webbplatser i praktiken" av Helena Englund och Maria Sundin heter vinsten.

Du kan testa dina kunskaper i grammatik, stavning och ungdomsspråk i Språkkrysset och behöver inte ha alla rätt för att vinna - alla deltar i utlottningen, oavsett poäng, som är den 30 juni.

Nyttigt och roligt och man kan direkt se vad man gjorde rätt och vad man gjorde fel.

2005-06-04

 

Upptäck Gaudís Barcelona!

Vad vore Barcelona utan arkitekten Antonio Gaudis fantasifulla hus, Parc Guëll och domen Sagrada Familia?

Nu kan vi få hjälp med att se hur Gaudís byggnadskonstruktioner växte fram med all sin konstnärliga utsmyckning. Jordi Jordan, en mellanstadielärare i Katalonien har gjort en webbplats, som nyligen vunnit pris inom Europeiska skolnätet för e-utbildning.

Du behöver ha Flashprogrammet installerat i din dator men kan hämta hem det i början av visningen. Språken är engelska och spanska med mycket bilder på Gaudís byggnadsverk.

Starta via Enter. Sedan klickar man på någon av de 12 rutorna längst ned som är ingångar till olika avsnitt. Varje avsnitt innehåller sedan ett antal vyer. När man tittar på ett avsnitt skall man bläddra vidare med den uppåtriktade pilen i övre högra hörnet. Man kan också klicka på bilder och upptäcka att det finnas mycket mer där bakom att upptäcka.
.
Jordi Jordans hemsida Bildkälla

2005-06-03

 

Läcker liten mobil!

Många av Surftips - Seniors läsare visar sig vara intresserade av Vodafones nya enkla mobil. Då kanske en riktig snygging, som kommer före jul, också kan glädja ögat och fantasin.

HTC Universal heter den än så länge - något att se på, njuta av men kanske inte att punga ut med vad den kostar - troligtvis nätta ca 16.000 SEK. Men så innehåller den också nästan allt. Den är lätt, snygg, 3G-mobil, dubbla kameror, videotelefoni, dator, tangentbord på skärmen, skrivbar skärm, internet, multimedia, Officeprogrammen, dubbla stereohögtalare etc.

Med den här mobilen vill Microsoft erövra en viktig plats inom mobil kommunikation med sitt nya mobila operativsystem Windows Mobile 5.0.

 

Besök Nätverket Seniorhuset!

Lotsen Sven som driver Nätverket Seniorhuset i Finland för svensktalande seniorer är otroligt produktiv och intresserad av att hitta pedagogiska former för att publicera allt det material, som han har samlat för seniorer under årens lopp.

En av huvudingångarna till alla kunskapskällor som Sven har tagit fram finns i en tilltalande blogg som heter Nätverket Seniorhuset. Här kan man lätt använda sig av innehållslänkarna i högra kolumnen och hitta fram till mycket som kan vidga de egna IT-perspektiven.

Man skall inte missa hans omfattande länksamling sedan många år tillbaka med namnet Surfingsbrädan för Seniorer. I den finns otroligt mycket spännande att fördjupa sig i för den IT-intresserade.

Nu senast har han skapat en blogg med Microsofts nya bloggverktyg MSN Spaces - På jakt med den obändiga söklusten är undertiteln. Ja, det utmärker verkligen allt det han gör!

Mina Surftips - Seniorer finns med på hans blogglista i vänstra kolumnen. Det finns också en länk till vår svenska IT-förening SeniorNet Sweden längre ned på sidan under rubriken Surfingbräda. Länktipsen härifrån har varit en inspirationskälla för Sven under årens lopp.

I en Gästbok där man kan abonnera på lotsningar på Seniornätet, dvs få personlig hjälp med datoranvändningen, ser jag till min glädje att bland tipsen till självstudier på distans för regniga sommardagar finns mina Surftips för Seniorer Tack för det! Jag skall försöka att hålla dem aktuella under hela sommaren!

 

Är det möjligt att förlåta allt?

"Hur skall vi bemöta kränkningar och ondska? Är det känslomässigt möjligt och moraliskt försvarbart att förlåta även grymma övergrepp? Kan bitterhet och hämndgirighet, som ofta betraktas som förlåtelsens motsats, någonsin vara rättfärdigade känslor? Finns det oförlåtliga handlingar och oförlåtliga individer? Är en person som utför onda handlingar ond ? eller är det möjligt att separera syndaren från synden, den handlande från handlingen, mördaren från mordet och våldtäktsmannen från våldtäkten? Dessa frågor behandlar Ann Heberlein i en ny avhandling i etik från Lunds universitet".....

....."Bitterhet kan förstås som ett uttryck för individens självrespekt och har därför även ett positivt värde när någon har blivit kränkt, säger hon. Ann Heberlein menar att förmågan att känna skuld och skam över felaktiga handlingar är avgörande i individens utveckling till en moraliskt ansvarig människa: endast moraliskt ansvariga människor är möjliga att klandra och därmed förlåta."

Läs den korta sammanfattningen av avhandlingen!

 

Gamla godingar från stenkakor

Lyssna på låtar från gamla stenkakor utgivna mellan 1900 och 1930. Bläddra ner på sidan och välj låt. Lyssna sedan genom att klicka på mp3-länken till File name. Här finns kanske någon gammal kär bekant!

Tips: InternetWorlds Surftips v 22/2005

2005-06-02

 

Sverige fick topplacering

Hur är synen utomlands på Sverige som nation vad gäller landets politiska styrning, företagande, export, människor, kultur och turism? Sverige hamnade överst i en ny stor internationell marknadsundersökning, där 10.000 människor i olika länder tillfrågats online av ett stort, seriöst företag.

Så här ser placeringslistan ut:

1. Sverige
2. England
3. Italien
4. USA och Tyskland på delad plats
5. Japan
6. Kina
7. Indien
8. SydKorea
9. Russland
10. Turkiet

Sverige får höga bedömningar för "sin ovanliga kombination av stabil och ansvarsfull regeringsmakt, hederliga och pålitliga människor, framgångsrik kulturell export och attraktionskraft för investerare".

Den ansvarige undersökningsledaren tolkar Sveriges framskjutande plats som en följd av det oroliga klimat som råder i världen, och han menar att "Sverige lyckas göra cirkeln fyrkantig - vara sexig och samtidigt respektingivande. Det är troligtvis tidsandan" som inverkar, menar han, värderingen bland bedömarna av det trygga.

via Blind Höna/Hittat på nätet Jonas Söderström ; Bildkälla

2005-06-01

 

Nytt virus lurar i e-posten

Uppdatera inte dina inställningar för e-posten, om du får uppmaning att göra det! En ny virusplåga härjar - masken Mytob.BC, som sprids via en epostbilaga.

Det typiska meddelandet skriver Svenska Viruslistan är "Your e-mail account has been suspended for security reasons", men kan variera. Den bifogade filen är av typen pif, scr, exe, cmd, bat eller zip.

via Computer Sweden

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips