Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2006-12-30

 

Läs tidskrifter gratis på webben!

vPulp.se Nu har decembernumret av DigitalFoto lagts ut för läsning på webben av vPulp.se. Här hittar du också tidigare nummer som du lätt kan bläddra igenom och läsa online.

Inför nyåret finns nu också mycket annat läsvärt i nya tidskrifter från 2006.

Heminredningsintresserade kan läsa Sköna hem och Family Living. Modeintresserade kan bläddra i M-Magasin, Damernas Värld och Dorian Magazine. Här finns också tidskrifterna Res och Nöjesguiden.

Du kan läsa mer om hur du läser och om vPulps teknik att göra tidskrifterna möjliga att läsa gratis på webben.

Länk Nyckelord: , ,

 

Påminnelsetjänst i gratis webbkalender

ExtraMinne.se Så här vid årsslutet är vi många som funderar över vad som är den bästa kalendern för det nya året 2007. Alla vi som sitter mycket vid datorn önskar oss kanske en kalender på skärmen, som vi kan skriva ut, där vi kan skriva in alla viktiga händelser under året - inte bara födelsedagar utan också tandläkarbesök, årsmöten, resor m m. Och visst är minnet gott hos oss seniorer, men tyvärr ibland ganska kort - så påminnelser via epost och/eller SMS vore inte heller så dumt.

Allt det här kan du få helt gratis via ExtraMinne.se, ett Skellefteåföretag. Och dessutom ingår andra tjänster. Du kan använda ExtraMinne för att skriva dina SMS från datorn. Då kostar de visserligen 1 krona/SMS, men tänk så praktiskt att ha allt samlat på ett ställe.

Du registrerar dig enkelt hos ExtraMinne.se och bestämmer om kalendern skall vara privat eller öppen för alla. Sedan kan du börja att fylla kalendern som du får upp i flera olika vyer med zoomverktyget - års-, månads eller veckokalender.

När du vill skapa en ny händelse får du upp ett formulär, så att du kan fylla i allt om den nya händelsen, hur du vill bli påmind, om påminnelsen skall upprepas och i så fall när och hur ofta, när påminnelsen skall skickas - ja, det mesta du behöver. Du kan också välja en bakgrundsfärg för påminnelsen i kalendern. Varje händelse kan markeras med olika bakgrundsfärger om du så vill.

Tre SMS-påminnelser/dag är gratis men du kan köpa till fler - 50 SMS kostar 50 kronor om du betalar med mobiltelefonen..

Naturligtvis kan du också använda ExtraMinne för Att göra-listor som infogas i kalendern. Det är ovanligt smart gjort hur du tar bort anteckningen när du är klar med den.

Fliken Hjälp har klargörande guider hur du använder programmets alla funktioner. Under fliken Nyheter högst upp längst till höger kan du läsa om nyheter i programmet och om hur du kan använda programmets alla finesser.

ExtraMinne är ett mycket användbart och mångsidigt kalenderprogram som dessutom är gratis!

Länk Nyckelord: , , , ,

2006-12-29

 

DN speglar Årets nyhetshändelser 2006

DN Året som gick 2006 Titta på Dagen Nyheters snygga och innehållsrika presentation av året som gått! DN har bett sina läsare att rösta på ett antal nomineringar - årets person i Sverige, årets nyhetshändelse här hemma och i världen, svenska idrottsstjärnor, årets trend, årets person inom kultur och nöje och årets Stockholmmare. Resultaten baseras sedan på drygt tusen röster.

Flashpresentationen är läcker och interaktiv. Inom varje område kan du välja att lyssna på en läsarröst, läsa om fakta eller en krönika, se fotobildspel och titta på DNs webb-TV.

Nyckelord: ,

 

Planera nästa evenemang med Ebento!

Ebento Många seniorer är aktiva inom föreningar. Då gäller det att nå ut med föreningens evenemang till medlemmarna på ett smidigt sätt - det kan gälla kurser, konferenser, årsmöten, studiebesök, jubileumsfester. Alla som har hållit i ett arrangemang där man vill fylla alla platserna, vet hur mycket jobb det kan bli i sista stund med återbud och nya inbjudningar. Svenska Ebento har en tidsbesparande lösning på allt det praktiska.

Ebento erbjuder en enkel och smärtfri lösning på dina event problem, organiserar du möten med fler än 10 deltagare är ebento en tjänst som kommer att passa dig. Genom smidiga kommunikations och organiserings lösningar hjälper Ebento dig att spara tid, energi och pengar. Ta gärna en titt på ett par av våra exempelvideos för att få en bättre uppfattning hur Ebento kan underlätta för dig.

Inom de närmaste veckorna kommer Ebento att öppna upp för nya kunder. Ebento kommer att finnas tillgängligt i en gratis version men också genom olika abonnemangspaket, hjärtligt välkommna då!


Med Ebentos verktyg skapar man enkelt en hemsida för varje arrangemang, kommunicerar via webbsidan och med epostinbjudningar. Påminnelser kan göras via SMS, du kan i förväg be deltagarna besvara några frågor som underlag till mötet och bifoga informationsmaterial som filer.

Varje arrangemang blir ett projekt med Ebentos verktyg, med vilket man planerar och håller ordning på vad som skall göras. Titta på exemplen och se om det här skulle underlätta för din förening och ge era inbjudna ett professionellt intryck!

Nyckelord: ,

2006-12-27

 

Julspel som får musen att rocka

Winterbells Trevlig förströelse med musik i bakgrunden och samtidigt bra musträning! Spelet Vinterklockor går ut på att få den lilla kaninen att hoppa upp mot julklockorna som långsamt dalar ner tillsammans med julesnön.

Starta spelet med ett klick, så att kaninen börjar att hoppa. Rör musen mot klockorna och klicka på den som är närmast kaninen. När kaninen träffar en klocka får du poäng och kaninen tar ett glädjeskutt. För varje klocka du träffar får kaninen ny fart uppåt och det gäller att komma så högt som möjligt. Rör dig hela tiden uppåt mot nya klockor - men inte alltför långt ifrån de tidigare, för då kan inte kaninen nå dem. Pröva själv, så kommer du underfund om hur det fungerar! Du kan bli riktigt framgångsrik!

via Sovrat

Länk Nyckelord: ,

2006-12-26

 

Norrsken fotograferat från rymden

I veckan släpptes ett foto av norrsken fotograferat från rymdfärjan Discovery taget med lång exponeringstid. Vi kan se ljus från städer samtidigt som vi ser stjärnor. Fler norrskensfoton tagna vid tidigare rymdfärder finns här.

Vi är nog mer vana att se norrskenet i sprakande färger på foton från länder nära Nordpolen.

Polarsken (Aurora Polaris på latin) är ett himlafenomen skapat av att kosmiska partiklar i solvinden infångas av jordens magnetfält. När de dras ner mot Nordpolen skapas norrsken (Aurora Borealis). När partiklarna dras ned mot Sydpolen skapas sydsken (Aurora Australis).

Läs mer om norrsken hos svenska Wikipedia. En norsk webbplats om norrsken visar prisbelönta foton varje månad. Välj fantastiska foton i popupmenyn, börja t ex med att titta på december 2005, maj 2006 och mars 2005, där det finns exempel på det blå ljuset som är ovanligt. Här finns också vinnande 2005 års norrskensbild.

Bildkälla: Aurora Berealis/The Future of Things

via Digg

Länk Nyckelord: , , ,

2006-12-24

 

Endast Tomten är Vaken

Harald Wiberg Vad vore julkvällen utan Viktor Rydbergs dikt Tomten? Vi är säkert många som har vuxit upp med den och följt den snälle tomtens nattvandring runt gården med snön knarrande under fötterna.

Senioren Sven i Nätverket Seniorhuset har gjort det möjligt för oss att läsa dikten och titta på bilderna på webben. I år har han också lagt in en finsk utgåva av dikten med illustrationer, som påminner om bilder från skolboken i första klass. Klicka på Seuraava kuva-länken så bläddrar du framåt i boken.

Tack, Sven, och God Jul till er alla!

Länk Nyckelord: , , ,

 

God Jul!

God Jul 2006

2006-12-21

 

Året som gick - på webben

Web 2.0 Så här års, när det gamla året lägger sig till ro, är det spännande att se beskrivningen av vad som varit. För Internet har år 2006 varit ett omtumlande, expansivt och inspirerande år med många nya stjärnskott. Varje tidning med självaktning har nu inför det nya året en årskrönika. Så också engelska The Guardian Unlimited i sin teknologiavdelning.

Läs deras artikel De nya 100 mest användbara sajterna - och titta framför allt på länkarna till sajter som framträtt under året, många med stor lyskraft. Du kommer att hitta mycket som du inte kan vara utan!

Det mesta som de skriver om är gratis tillgängligt på webben. Guardians sammanställning är bredare än de programtips som ni har sett här tidigare i Surftips - Seniorer. Guardian fångar upp också spel och virtuella världar, referensverk, sociala mötesplatser, video, musik, radio - ja, det mesta man kan önska sig. Webb 2.0 sätter äntligen oss användare i centrum.

Det kan bli mycket trevligt surfande med andra ord under helgperioden!

Bildkälla: VeryWeb.it

Länk Nyckelord: , ,

2006-12-20

 

Årets julklapp 2006

Varje år sedan nästan två decennier tillbaka utser Handelns Utredningsinstitut och Deloitte Årets julklapp. I år förutser de att det blir en ljudbok. Behändig att lägga under granen, den kan inhandlas i sista stund och gräver inte alltför djupa hål i portmonnän.

Men om man skall tro signalerna från handeln nu nära jul kan elektronikprylar i stället komma att bli Årets julklapp. Sibakedjans mest populära klappar enligt Ny Teknik nyligen ser ut så här:

julklappp 1. Platt teve
2. Spelkonsol
3. Mp3-spelare
4. Dvd-spelare
5. Digitalkamera

En blandning av mycket dyrt och mer överkomligt. Dessutom säljs ovanligt många presentkort. Eftersom de nya spelkonsolerna snabbt har tagit slut får väl presentkorten vara en ersättning i väntan på de nya spelen.

Och då kommer kanske ljudboken till och med att bli ett tänkbart alternativ som förströelse under helgdagarna.

Här följer litet länkar för den som vill botanisera bland det allt större urvalet av ljudböcker.
Kelkoo jämför priser på ljudböcker
Compricer jämför också priset på ljudböcker
Bokljudet är återförsäljare för samtliga ljudboksförlag
Internetbokhandeln
AdLibris
Akademibokhandeln
Bokus har ca 20.000 ljudböcker
MP3-böcker från SweMD - Internetbutiken för laglig nedladdning av media
Handdator har MP3-böcker
Ljudboken
Talande Böcker
Apple iTunes Store har också ljudböcker förutom musik
LibriVox Free Audio Books - Klassiker på engelska - 150 böcker finns att ladda ner gratis.

Bildkälla: Tokiya

Länk Nyckelord: , ,

2006-12-19

 

Test av bildskärmar hos MikroDatorn

Mikrodatorns skärmtest Skall du snart köpa ny dator och välja skärm? Då är den här webb-tvn något för dig!

"Köp en riktigt bra skärm - och sedan en dator för de pengar som blir över!" Det rådet får vi av skärmtestaren Martin Ågfors hos MikroDatorn, som har testat cirka 250 skärmar under årens lopp. MikroDatorn bjuder på studiebesök i testlabbet. Titta på en webb-tv med stor bild och intressant innehåll, som hjälper dig att ta reda på vad som är viktigt när du väljer skärm.

"Att ha en bra skärm är att ha en bra arbetsmiljlö!"

MikroDatorn: Webb-tv: Så går det till när MikroDatorn testar skärmar

Länk Nyckelord: ,

2006-12-18

 

Du, vi alla - Årets person utsedd hos Time Magazine

Time Magazine - Person of the Year 2006 År 2006 har varit ett fascinerande år för alla som varit aktiva på Internet - som surfare eller som konsument av filmer hos YouTube, som musikskapare eller musikälskare i MySpace, som fotograf med glädje av tjänster för egna foton eller lustfyllt tittande på andras foton hos Photobucket, Flickr och många andra fototjänster, som författare eller användare av Wikipedia eller som bloggare eller bloggläsare.

Time Magazine utser Årets person och i år har Du/You utsetts. Det är spännande som ett erkännande av den stora förändring som har skett på Internet. Du som användare skapar nu innehållet i många av de program som du besöker. Vad vore alla dessa sajter utan de foton, videofilmer och texter som användarna lägger in? Programmen ställs till vårt förfogande att använda, utan särskilt höga krav på kunnande! Och vi har med entusiasm tackat ja till dessa erbjudanden. Allt detta har blivit möjligt tack vare den nya webben och bredbandets snabba uppkoppling till det globala nätet!

Här finns hela innehållsförteckningen med länkar till alla artiklarna i juldagens nummer av Time Magazine 2006 - med mycket läsning om det gångna året och med föraningar om vad som komma skall.

Länk Nyckelord: , ,

2006-12-17

 

Grundligt test av webbmailprogram

Google GMail MacWorld har gjort ett grundligt test av sex webbmail (de fungerar lika bra för PC som för Mac) och korar vinnare och förlorare. Mycket läsvärt! Följande program har analyserats: Googles Gmail, Yahoo Mail, Fusemail, Hotmail, .Mac Mail, Spray Mail.

Grattis alla Gmailanvändare - Gmail toppade listan! Jag kan bara instämma efter att ha använt Gmail för all e-korrespondens under 1,5 år. Men man måste bli inviterad för att öppna ett konto. Hör av dig till arissler hos gmail.com om du vill ha en inbjudan.

Länk Nyckelord:

2006-12-16

 

Prioritet: Säkerhet

Säkerhetscentret.se IDG-koncernen ger nu ut en ny tidskrift med fokus på IT-säkerhet. Den heter CSO, vänder sig till Chief Security Officers som jobbar med säkerhet på strategisk nivå. Men tidskriftsinnehållet, som man kan läsa på webben, - Säkerhetscentret.se - eller prenumerera på via RSS-läsare, är definitivt intressant också för många andra som är intresserade av säkerhetsfrågor på Internet.

Nyhetsarkivet innehåller redan ganska många artiklar för den som är intresserad av säkerhetsfrågor. Och det finns också några artiklar från tidningen som man kan läsa på webben under Ledare och Reportage. Det finns redan flera krönikor på webben om Säkerhet.

Huvudsponsor är Microsoft och flera tidningar i IDG-koncernen medverkar: Computer Sweden, MikroDatorn, Nätverk & Kommunikation och PC för Alla.

Man kan prenumerera på RSS-flödet och läsa nyheterna från Säkerhetscentret.se i sin RSS-läsare.

Länk Nyckelord: , , ,

2006-12-15

 

PIM - Skapa foton med suverän guidning

PIM/Skolutveckling Åsa och Lasse En bra bild till en text gör att man minns den! Nu när vi alla kan fotografera med digitalkameran eller rita med ritprogrammen i datorn, vill vi ju också lära oss mer om hur våra bilder kan påverka betraktaren/läsaren.

Om du ännu inte har upptäckt de fantastiskt innehållsrika PIM-programmen, har du trevliga och lärorika stunder framför dig med suverän guidning! Har du inte fått lust att lära dig mer om hur bildprogram fungerar?

Här kan du använda den utmärkta handledningen i PIM-programmen! PIM vänder sig egentligen till Skolverkets lärare - men utbildningarna är öppna för alla.

Inte minst vi seniorer, som inte fick tillfälle att lära oss om IT i arbetslivet, har fantastiska möjligheter att komma ifatt. Här finns tips om gratisprogram, som du laddar ner från webben för att behandla dina foton och bilder. Och här finns handledning hur du gör - i ett hundratal videofilmer som rör det mesta man behöver kunna på webben.

Dina ciceroner Åsa och Lars visar bland annat hur du

- arbetar med foton från digitalkameran
- skapar egna bilder i gratisprogrammen Paint och Photofiltre
- bearbetar dina digitalfoton för att sända dem med epost, lägga på hemsida/blogg/diskussionsforum.

Titta in på PIMs avdelning Bild - det visuella språket. Du riskerar att glömma tid och rum när du kastar dig in i alla de möjligheter som programmen tipsar om.

Länk Nyckelord: , ,

2006-12-12

 

Allt klaffade vid Discoverys dockning

Dicovery docks ISS Nu kan arbetet ute i rymden snart börja. Texten, videon från rymden cirka 10 minuter före dockningen och bilden kommer från DNs bevakning av Discovery, när rymdfärjan närmade sig rymdstationen ISS och avslutade med den lyckade dockningen.

Uppdaterad december 2006: DNs specialsida om Christer Fuglesangs rymdpromenader med rymdbloggen och andra länkar

Länk Nyckelord: , ,

 

Testa Linux på USB-minne!

Mandriva Linux Har du planer på att prova Linux? Mikrodatorn berättar om ett USB-minne med Linux förinstallerat för 550 kronor. Det är bara att starta Mandriva Linux 2007, när man har satt in USB-minnet i datorn.

USB-pinnen innehåller dessutom programmen OpenOffice, Firefox och KMPlayer. Det ingår också ett 3D-skrivbord för den som vill imponera på sina vänner och bekanta.

Kanske något att önska sig i julklapp!

Länk Nyckelord: , ,

2006-12-11

 

Webbläsarna varnar för nätfiske

In.gr/Tech Nätfiske är fortfarande en lukrativ bransch på webben! Så, se upp! Lars Olofsson har gått igenom de vanligaste webbläsarna samt Outlook 2007 för att se vilken hjälp de ger oss. Han visar med skärmbilder hur vi blir uppmärksammade på, att den sida som vi vill besöka riskerar att vara en falsk webbsida. Som kan lura av oss pengar.

Artikeln visar att vi Idag får bra hjälp av webbläsarna! Opera är också på gång med varningsinformation enligt kommentarerna till artikeln.

Post&Telestyrelsen:Internetsäkerhet

Bildkälla: In.gr/Tech

Länk Nyckelord: , , ,

2006-12-10

 

Christer är äntligen i rymden!

Christer Fuglesang CNN visar videon med den efterlängtade uppskjutningen av Discovery med Christer Fuglesang - Video: Liftoff for Discovery med kommentarer. (Acceptera popup-fönster från CNN.com, om du vill se videon.)

Uppdaterat: The New York Times har fler vackra foton från uppskjutningen av Discovery

Bildkälla: Svenska Freds

Länk Nyckelord: ,

2006-12-08

 

Hämta hem kompetenta gratisprogram!

Kunskapens äpple Många tidningar har haft artiklar med sammanställningar av utmärkta gratisprogram under hösten för massor med uppgifter som gör datorn roligare och effektivare att jobba med.

Nu senast är det Helsingborgs Dagblad som tipsar om 25 datorprogram, även för Macanvändare, och tidningen ger korta förklaringar till hur programmen kan användas. Vissa av programmen har funnits med i de tidigare listorna. Andra är nya. Passa på att ladda hem inför lediga helgdagar!

Tidigare sammanställningar av gratisprogram:
Gratisprogram för alla behov
Gratisprogram för bildbehandling och videoredigering
Google Office Online - Många fördelar
Skapa PDF-filer gratis på webben
Tuff konkurrens för Microsoft Office
Upptäck gratisprogrammen
Bildbehandla online med Pixer.us
Easy Read - Hjälp när synen sviktar
PIM - bli IT-kunnig! Grundläggande IT-utbildning med bl a videofilmer

Tips: Nitas veckobrev 49

Länk Nyckelord: , , ,

2006-12-07

 

Lösenordstest hos PTS

Post&Telestyrelsen Testa lösenord Visst forskas det mycket om enklare och säkrare inloggningsmetoder inom datorvärlden, som skall ersätta nuvarande lösenord! Men än så länge får vi nog leva med att själva skapa egna lösenord. Och då bör vi ju också känna till vad som gör ett lösenord motståndskraftigt mot intrång.

Post & Telestyrelsen har både anvisningar för hur man skapar starka lösenord och ett test, så att man kan kolla upp om man använder principen på rätt sätt. Men de råder dig till att inte testa lösenord som du redan använder eller som du planerar att använda. Även om testet är väl skyddat.

Utan lär dig principerna för att sedan kunna känna dig trygg! Och anpassa lösenorden till minnesregler som du vet med dig kommer att fungera inte bara i morgon utan också om ett år. Minnet fungerar ju bra, inte sant? - även om det kanske är kort!

Länk Nyckelord: , ,

2006-12-04

 

PC för Alla öppnar hela artikelarkivet

PC för Allas artikelarkiv Nu är det verkligen julafton för alla PC-användare som inte har prenumererat på PC för Alla! Du kan komma åt artiklar och hela tidningar helt gratis sedan år 2001. Tidigare har arkivet varit låst, och det har kostat pengar att ladda ned filer. Artiklarna i arkivet är i pdf-format, och de ser ut precis som i tidningen - med bilder, grafik och tabeller.

Så sök i artikelarkivet! Välj det område som du är intresserad av i popupmenyn under Avdelning, t ex 24 sajter som räddar julen ur nr 10, 2006.

Eller se vad du kan lära dig i serien Steg för Steg . Då får du 5 tips från varje månadstidning som kan göra din datoranvändning smartare och roligare. Det är bara att ladda hem de artiklar som du vill läsa. Det är lätt att söka fram vad du behöver och samla dem i ditt digitala bibliotek.

Länk Nyckelord: , ,

2006-12-03

 

Använd engångsadress för att undvika skräppost!

10 Minute Mail PC för Alla berättar om en gratis engångsadress som du kan använda, när du surfar på nätet och måste uppge din epostadress:

10 Minute Mail erbjuder folk att skapa en e-postadress som upphör efter tio minuter. Tanken är att du ska kunna använda den för att registrera dig på sidor utan att oroa dig för ytterligare skräppost.

Tjänsten har snabbt blivit populär - och är kanske därför trög. Det finns andra liknande tjänster - 2Prong, den svenska Slaskpost och Junkmail.

Länk Nyckelord: ,

2006-12-02

 

Äntligen en riktigt bra seniormobil!

 Motorola Motofone F3 Nu har den enkla seniormobilen kommit ut på marknaden! Vi har tidigare berättat här i Surftips - Seniorer om hur väl den enkla och genomtänkta mobilen från Motorola skulle kunna fungera för seniorer. Motorola lanserar nu sin billiga Motofone F3 i Indien berättar Ny Teknik. Den kostar mindre än 400 kronor och den strömsnåla skärmen kan man läsa också i starkt solljus.

Det här är mobilen att ringa och SMSa med. Den har också väckarklocka och lättillgängliga instruktioner. En riktigt bra seniormobil med stora knappar och tydlig, läsbar text. Det är en tunn och lätt telefon att bära med sig. Lätt också att sköta.

Bildkälla: Gizmodo

Länk Nyckelord: , ,

 

Julkalendrar på webben år 2006

Internet lämpar sig utmärkt för julkalendrar. Det ser man när man söker med Google. I år finns det många kalendrar med skiftande utseende och varierande idéer. Massor med intressant vetande får man sig serverat i kalendrarna tillsammans med uppgifter man skall göra och tävlingar som kan resultera i att hela julmiddagsnotan blir betald. Men man måste förstås hänga i varje dag!

Här kommer nu ett urval av julkalendrar för 2006.

Seniorhusets Julkalender 2006 Seniorhusets Julkalender. Lotsen Sven - som driver flera utmärkta bloggar med namnet Nätverket SeniorHuset för seniorer som vill lära sig mer om IT i svensktalande Finland - har gjort en skönt nordisk julkalender. Den är sprängfylld med information om allt som hör julen till, om alla traditionerna under december. Men man får inte vara för morgonpigg. Tomten sover i godan ro och öppnar dagens lucka först när han har gnuggat sömnen ur ögonen.

Vinn it-klappar varje dag i PC för Allas julkalender! Här kan du vinna fräcka it-klappar varje dag. I deras interaktiva julkalender skall du rimma på en ny pryl varje dag - och rimmar du riktigt bra är prylen din - spel, program, digitalkameror, datortillbehör och ett riktigt superpris på julafton - en bärbar dator!!

Du bestämmer själv innehållet i julkalendern hos Fira Jul.nu! Årets julkalender är en interaktiv resa i 24 avsnitt, där du som läsare själv bestämmer vilken vändning historien ska ta. Du har samtidigt chansen att vinna ett fint pris. Högsta priset är en matcheck på 1.500 kronor.

Klaras Julkalender 2006 har snöiga vykort. I luckorna får man trevliga länktips.

Elsas julkalender finns på webben i år liksom alla år sedan 2001. Här registrerar man sig och loggar sedan in varje dag och svarar på en fråga så snabbt man kan.

Mimo hälsar hjärtligt välkommen till 2006 års version av sin julkalender!

Marthaförbundets julkalender i svenskspråkiga Finland har trevlig överraskningsinformation i luckorna - om sådant som du kanske inte kände till om julen.

Jennys Julkalender 2006 har en tävling där du kan vinna priser. Du får julrecept, ljudillustrationer och en gåta att lösa varje dag.

Doris julkalender från Åbo kommer att älskas av alla Mumin- och Nalle Puhvänner.

Här finns också en julkalender till alla stickentusiaster! Då är åtminstone en julklapp räddad med den här julkalendern! Det börjar klia i mina fingrar av förväntan! Jag skall villigt erkänna att det var ett tag sedan jag höll i stickor senast!

Nu får alla stickentusiaster sin egen julkalender. Varje dag från den 1 till den 24 december finns en instruktion som ger ett färdigt plagg på julafton. Storleken passar alla och kan bäras av såväl män som kvinnor. Du behöver 3 nystan Drops Alpacka. Strumstickor 2,5 + jumpersticker 3,0.

Länk Nyckelord:

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips