Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2008-11-29

 

"Hyr en pensionär" i P1 VeteranTV

Silvergen.org - Mötesplats för seniorer på Internet I morgon, söndagen den 30 november kl 22.10, kan du möta senioren Rune Danielsson i TV1 VeteranTV. Han tog i somras emot Silverstämpeln för sitt företag "Hyr en pensionär" av organisationen Silvergen. Vi får följa honom och hans framgångsrika företag i programmet. Det är mest privatpersoner som söker arbetskraft, berättar han. "Hyr en pensionär" har blivit en succé.

Silvergenerationens mötesplats på internet - Silvergen.org - startades 2006 av publicister på väg in i pensionen. Här finns dels redaktionellt innehåll (se knapparna), dels livaktiga diskussioner medlemmar emellan i bloggar och diskussionstrådar. Medlemsskapet är gratis och sajten drivs med ideellt arbete och annonser. Med sökfunktionen på sajten kommer du åt en stor mängd tidigare publicerade artiklar.

Silvergen har blivit en intressant mötesplats på webben för skrivintresserade seniorer som drar igång diskussioner med läsarna - brett och djupt, med allvar och skämt, kring upplevelser och åsikter. Med en debattartikel om äldreomsorgen i SvD nyligen fick två Silvergenskribenter igång en uppmärksammad och livaktig debatt.

Det kostar inget att vara medlem i Silvergen. Gå med du också!

Etiketter: , , , , , , , ,


2008-11-27

 

Norstedts blårandiga ordböcker gratis på webben

Norstedts ordbok, gratis söktjänst på webben för engelska, tyska, franska, spanska Tycker du om att slå upp utländska ord och fraser för att lära dig mer av språk du läser eller hör? På webben är det nu ännu enklare att söka på ord och snabbt få översättningen.

Om du tycker om Norstedts välkända, klassiskt blårandiga ordböcker kommer du att uppskatta Norstedt nya gratistjänst - Norstedtsord.se - som är en söktjänst för ord och översättningar. Den engelsk-svenska/svensk-engelska söktjänsten är gratis för alla.

Vill du komma åt motsvarande på tyska, franska eller spanska behöver du bara anmäla dig med epostadress och få tillgång till söktjänsterna gratis under 2008 och 2009. Det är väldigt enkelt! Gör det nu!

via LearningNet

Bildkälla: LearningNet puffar för Norstedts nya söktjänst på Internet för ord och översättningar

Etiketter: , , , , , , ,


2008-11-18

 

Passa på idag - ZoneAlarm Antivirus gratis i ett år!

ZoneAlarm AntiVirus skänks bort Mjukvara.se tipsar om att Kalifornienföretaget CheckPoint idag den 18 november 2008 skänker bort sitt antivirusprogram ZoneAlarm AntiVirus. Läs mer i bloggen där det också finns länk till nedladdningssajten!

Läs också hos Mjukvara.se en recension av programmet om du inte redan känner till det!

Etiketter: , ,


2008-11-13

 

Den gamle och havet

Du kan se Hemingways klassiska roman Den gamle och havet som vacker videoanimation. Aleksandr Petrovhar har gjort filmen som består av mer än 29.000 bilder som målats på glas. Filmen varar i 20 minuter och är på engelska. Knappen till höger om CC visar filmen över hela bildskärmen.



via JaO's Blogg Den gamle mannen og havet

Etiketter: , , , , ,


2008-11-12

 

Bildbehandla gratis på webben med Resizr!

resizr.com, bildbehandling online Det finns många program på webben för att ändra storleken på bilder som är gratis och som fungerar utmärkt. Ett av dem är Resizr som dessutom kan göra mycket mer än att ändra på bildstorleken.

Så här gör du med Resizr!
Ladda upp ett foto från datorn (Step 1) eller använd ett foto med webbadress. Klicka på knappen Upload Image. Då öppnas ett bildbehandlingsfönster med det uppladdade fotot. Om fotot är stort kan du bläddra längst nere i fönstret för att se hela fotot.

Nu kan du göra följande:
• Ändra storleken på fotot genom att dra i reglaget mellan Small - Big. Detta ändrar fotots dimensioner (se ändringarna på rad 2)
• Behålla filtyp eller ändra
• Bestämma kvaliteten på fotot - bättre kvalitet ger större fil
• Beskära (Crop) bilden på olika sätt - med Free bestämmer du själv hur fotot skall begränsas
• Rotera bilden
• Skärpa (Sharpen) bilden. Använd hjälpen på sidan som finns i form av 5 Tutorials (lathundar på engelska) eller testa dig fram
• Bestämma fotots dimensioner (Width)
• Ändra till svart/vitt eller sepiatoner; ändra ljusförhållanden; ändra kontrasten.

Klicka till sist på knappen "Resize My Image". Titta på bilden med länken "View my image". Nöjd? Då kan du spara det bildbehandlade fotot till din dator - Save Image: Right Click here, dvs högerklicka på bilden på länken "here" och välj "Spara bild som" eller eposta bilden till en vän.

Man väljer bara vad man behöver och det är lätt och snabbt att förbättra fotot med Resizr! Varför inte testa!

Etiketter: , , , ,


2008-11-01

 

Minneslunden på Internet

Minneslunden.se Om du bor långt ifrån kyrkogården där dina nära och kära är begravda, kan du nu skapa en minneslund på nätet.

Här kan du skapa personliga minnesplatser för avlidna personer med ord, bild och film. Det går också bra att lämna kondoleanser, tända ett ljus för någon eller skriva några minnesord. En minnesplats kan skapas för någon som nyligen gått bort men även för att hålla minnet levande av familjemedlemmar eller vänner som avlidit för flera år sedan. (saxat från Minneslunden.se)

Du kan skriva en levnadsberättelse, lägga in bilder och videofilmer, eller andra minnen. Du kan också öppna en kondoleansbok eller göra det möjligt för vänner att tända ett ljud i minneslunden.

Om du undrar över Minneslunden, hittar du svar på vanliga frågor här.

Bildkälla: Minneslunden.se

via Veteranen

Etiketter: , ,


This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips