Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2009-04-30

 

ICA-kurirens nya webbsatsning

Almas julrosor i bloggen Natur och odlingar hos ICA-kuriren ICA-kuriren har sedan länge en stor läsekrets i alla åldrar, inte minst bland åldersgruppen 55+. Nu är det också cirka 100.000 personer som besöker webbplatsen ICA-kuriren varje vecka. Internetworld berättar att ICA-kuriren har fått ett nytt utseende och har blivit en webbsajt med stora möjligheter till interaktion, vilket läsarna efterfrågat.

Du kan genom att registrera dig gratis starta en lättanvänd blogg hos ICA-kuriren, där du kan lägga in digitala foton tillsammans med dina texter och sedan få läsare som blir inspirerade och ger kommenterar. Tveka inte att starta en egen blogg om du går med skrividéer med tanke på att många seniorer läser ICA-kuriren och är aktiva på webbplatsen.

Det är väldigt lätt att komma igång med bloggandet och ICA-kuriren ger dig en utmärkt guide som berättar hur man gör - den heter Börja blogga.

Hitta dina favoriter bland bloggarna på webbplatsen, skriv kommentarer i deras bloggar och starta en egen blogg! Att nätverka på webben är inte bara något för ungdomar utan en utmärkt möjlighet för alla seniorer med skrivlust att få läsare och nya kontakter.

Bildkälla: Almas julrosor från bloggen Natur och odlingar - Alma är en IT- och blomsterintresserad pensionär

Etiketter: , , , , ,


2009-04-29

 

Hundra dagar med makt



Nu har det gått 100 dagar sedan Barack Obama tog över makten i USA efter en valkampanj som är speciellt intressant för alla mediaintresserade. Du kan läsa om valstrategin med alla IT-inslag i ett bildspel som analyserar upplägget (på engelska).

Hur viktiga är egentligen de första 100 dagarna? DNs huvudledare idag visar att den första perioden inte är så avgörande för en ny regering/president som man trott tidigare.

Etiketter: , , , , ,


2009-04-26

 

Datorskärmen förr och nu

Grafiska gränssnittet 30 år 30 års datorutveckling i ett bildspel - det väcker nostalgiska minnen hos oss som varit med om den stora förändring som gett ossl mer användarvänliga gränssnitt. Det är säkert intressant också för ganska nya datoranvändare som sluppit använda de tidigaste årens knöliga operativsystem.

CAP DESIGN har gjort ett intressant bildspel där man kan se hur skärmbilderna blivit mer och mer grafiska med objekt som man klickar på - titta på bildspelet!

Du kan också bläddra igenom den engelskspåkiga artikeln som är underlaget till bildspelet och som innehåller ännu fler bilder på hur operativsystemen såg ut på skärmen från de första persondatorerna till idag.

Etiketter: , , , , , , , ,


2009-04-22

 

Fototips hos Bild och Foto för dig som är nybörjare!

Vårkänslor Foto: Anita Rissler Webbsajten Bild och Foto kommer med massor med användbara tips för fotografen mest dagligen.

Nu har Bengt som håller i Bild och Foto samlat ihop tips för nybörjaren. Här finns videoguider och artikar med massor med tips. Bengt anger också vilka länktips som är på svenska respektve på engelska.

Om du vill bli en bättre fotograf kan du lära dig mycket hos Bild och Foto! Helt gratis dessutom! Varje dag får du något nytt som du kan pröva!

Etiketter: , , , ,


2009-04-16

 

Allt-i-ett-datorn vinner terräng!

Nyfiken på vilka nya datorer du kan välja bland framöver? I så fall kan du se ett bildspel från MikroDatorn med sex allt-i-ett-datorer som snart börjar säljas här. Eee Tops budgetvariant finns också med som ett alternativ. Och så finns förstås Apples iMac-datorer med skärmar i olika storlekar.


Om du inte har bekantat dig med Windows 7 ännu, så kan du se ett bildspel med skärmdumpar på det nya operativsystemet och få en ganska bra uppfattning om vad som är nytt. Kambara har gjort bildspelet med gratistjänsten PhotoPeach. Klicka på ikonen med fyra pilar så ser du bildspelet över hela skärmen. ikon



Du kan också se en video om Microsofts vision hur vi använder datorn om 10 år.

Etiketter: , , , , , , , ,


2009-04-12

 

Utsökt fraktal konst med musikanimering



Balett med fraktaler - är det möjligt? I högsta grad visar Michael Luckman i det här underbart vackra bildspelet. Fraktaler är visuella bilder gjorda med matematiska formler med hemvist inom kaosteori. Ofta brukar det vara former som upprepas som symmetriska mönster. Så är det inte här. Här ser vi de skiraste osymmetriska skapelser i läckra färgskalor gjorda av den kände astrofysikern och konstnären Roger Johnston. Luckman lägger på Offenbachs balettmusik Barkarollen (gondoliärsång) för att skapa en ny konstnärlig upplevelse.

Ställ in "full size" för att se bildspelet över hela skärmen och välj HQ för att få bästa kvalitet på filmen. Om du har en långsam internetuppkoppling och får avbrott i musiken, kan du spela videon en gång till. Då finns mycket sparat i datorns cacheminne, vilket ger dig en mer sammanhängande video. Du kan också se videon hos YouTube.

Det här är Luckmans videosvar till Ennio Morricones "Fractals with Chi Mai". Där ser man mer av traditionella fraktaler till skön musik.

Gillar du vad du ser? Du får många fler tips på fraktal konst när du tittat färdigt på Luckmans video hos SlideShare.

Etiketter: , , , , , , ,


2009-04-11

 

Gör egna e-kort med Smilebox!

Smilebox låter dig göra egna e-kort där du kan lägga in foton, videoklipp och musik som du själv väljer. De har också ett hundratal färdiga e-kort för alla tänkbara tillfällen. Texten på engelska ändrar du lätt och lägger in din egen på svenska. Det är gratis men då får du reklam medan e-kortet laddas in. Du kan också betala 3 dollar per kort och slippa reklamen. E-kortet sparas med dina anpassningar och kan användas vid senare tillfällen.

Du laddar ner Smllebox-programmet till datorn och det är lätt att lägga in eget material. Programmet finns för både PC och Mac. Sedan får du information via programmet om vilka som har varit inne och tittat på e-kortet - en trevlig finess!

Tipstack till bloggen Kontoret på nätet

Click to play this Smilebox greeting: Påskhälsning
Create your own greeting - Powered by Smilebox
Make a Smilebox greeting

Etiketter: , , , , ,


2009-04-06

 

Natursköna norska fjordar

När kassan sinar - upplev världen genom bildspel! Här gör vi en virtuell Hurtigrutt i det storslagna norska fjordlandskapet.

Klicka på ikonen "full" längst nere till höger och se bildspelet över hela bildskärmen.



Bildspel: Greta Calinda

Etiketter: , , , , ,


 

Följ Max videoskola hos Adobe


Videokameran from Adobe Nordic on Vimeo


Har du planer på att börja videofilma? Eller kanske bli en bättre videofilmare? Max Hagelstam hos Adobe Nordic har nyligen börjat med en videoskola på webben. Varje vardag kan vi titta på en liten video om 1 minut och få tips - om videokameran, ljud och mikrofoner, olika inspelningsformat etc. Här hittar du de första videosnuttarna samlade.

Du kan läsa mer i Adobebloggen där du också kan vara med och tävla varje vecka om programmet Adobe Premiere Pro CS4 som är värt 10.000 kronor.

Etiketter: , , , , ,


This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips