Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2010-11-26

 

Pippi Långstrump fyller 65 år idag!



Pippi Långstrump fyller 65 år idag och Google hyllar henne med en s k Doodle på födelsedagen! Grattis Pippi, du kommer aldrig att åldras tack vare Astrid Lindgren!

Pippi Långstrump 65 år Läs om bakgrunden till Pippi Långstrump och tillkomsten av boken med den älskade frimodiga flickan !

Etiketter: , , , , , , ,


 

Se de senaste Surftipsen som video!

Wibbitz Widget Varför inte titta på de nyaste inläggen här i Surftips - Seniorer som en interaktiv video med ljud? Wibbitz har den här gratistjänsten, vilket innebär att du inte behöver ens bläddra.

Längst uppe i vänstra hörnet ser du en blå palette - Titta på Surftips's interaktiva video! Klicka på länken View Now! Nu kan du se de senaste tio inläggen som en video med musik. Klicka på rubriken när du vill läsa hela inlägget. Observera att rubriken oftast inte är kopplad till bilden. Kanske en barnsjukdom!? (Åtgärdades snabbt efter påpekande). Sedan kan du stänga ner och bläddra igenom bloggen på vanligt sätt.

Glöm inte att titta i Månadsarkiven längre ner i bloggens vänstra spalt, där det hunnit samlas fler än 1.500 inlägg under årens lopp!

Wibbitz Widget är en betautgåva. Anmäl dig om du är intresserad. Läs mer om tjänsten i Wibbitz Tumblrblogg.

Etiketter: , , , , , , ,


2010-11-21

 

Googles nätbok för nybörjare om Internet

Google: 20 Thinkgs i learned about browsers and the web Kan du förklara vad en webbläsare är? Om du behöver fundera ett tag på svaret är Googles trevliga e-bok något för dig! Den heter 20 Things I Learned About Browsers and the Web. Ja, den är på engelska men du kan översätta texten med Google Translate om du känner dig osäker på språket.

Ladda ner gratisboken från Google eller läs på nätet och lär dig massor om nätet. Du får svar på många av dina frågor om Internet, vad Web Apps är, om hur du ska skydda dig mot fula fiskar som vill stjäla din webb-ID och mycket annat. Den fungerar också bra som uppslagsbok. Skaffa e-boken eller läs den på nätet!

Etiketter: , , , , , ,


2010-11-19

 

Ugglemamma hjälper dig börja blogga med Wordpress!



Åsa Kronkvist, alias Ugglemamma, lotsar dig tryggt, när du skapar din första blogg med gratistjänsten Wordpress. Hennes video är tänkt som hjälp till lärare som skapar en diskussionsplats för sina studenter. Men beskrivningen av hur man gör för att skapa en egen Wordpressblogg har vi alla stor glädje av att följa och lära av.

Etiketter: , , , , , , ,


2010-11-18

 

Stockholm i mitt hjärta .......

Mats Ögren/Panoramafoto av Stockholm Var du än bor kan du nu bekanta dig med vackra Stockholm! Fotografen Mats Ögren har fotograferat från Stadshustornet runt om. Panaramafotot laddar in snabbt och är knivskarpt.

Zooma in med "+"-knappen, vandra runt i stan och hitta dina bästa vyer. Läs mer i DN om hur fotografen tillverkade gigapixelbilden av 1.520 foton.

Foto: Mats Ögren/DN

Etiketter: , , , , , ,


2010-11-17

 

Sveriges 100 bästa webbsajter året 2010 enligt InternetWorld

InternetWorld Topp100 2010 I år intar mediesajter en framträdande position bland de tio bästa webbsajterna, som InternetWorld har korat för 2010 - Sveriges Radio, SVT, TV4 och DN. SvD, Sydsvenskan, och Aftonbladet hamnar också högt på listan.

Men shoppingsajten Haléns knep första platsen. Du kan se hela 100-listan här och också se vilka sajter som helt åkt ut från listan i år.

Titta närmare på de tio bästa sajterna och läs om motiveringarna längre ned i fönstret.

InternetWorld: Svensk webb håller hög standard. Vi har långt utvecklade e-myndigheter, innovativa och internationellt framgångsrika webbtjänster och vi ligger långt fram både vad gäller e-handel och användandet av den sociala webben. Sveriges samlade webbexpertis gör helt enkelt ett väldigt bra jobb.

Här finns mycket intressant att upptäcka!

Etiketter: , , , , ,


2010-11-14

 

Lär dig mer om Sociala Media!

Lärverktyg Vi behöver alla lära oss mer om allt nytt som händer för att hänga med i den snabba utvecklingen i dagens samhälle. Och det har blivit så mycket enklare när vi bara behöver klicka igång ett videoklipp och ta del av en pedagogisk presentation på några minuter.

Du kan till exempel lära dig mycket genom att titta på presentationer om Sociala media, om hur man skapar Ljud och Rörligt media till berättelser som du vill bygga. Bli inte förskräckt av att det här är videor utvecklade för högskoleutbildningar. Filmerna är engagerande att lyssna på - till och med med din mobil - och du blir säkert nyfiken på hur du kan använda olika IT-verktyg för ditt eget lärande.

Titta på de tre första avsnitten i serien om Sociala media, du kan hoppa över avsnitt 4 och 5 som gäller högskoleutbildning, men titta gärna på resten av avsnitten, inte minst Mer om sociala media, där du får flera bra länkar som du kan fördjupa dig i.

Har du planer på att göra berättelser på webben med bild och ljud kommer du att ha stor glädje av avsnitten som handlar om Ljud och Rörligt media.

via LearningNet: Sociala media i underisningen. Nytt lärobjekt från SNH i serien om verktyg för lärande

Etiketter: , , , , , , , ,


2010-11-11

 

Samla värdefulla länkar med BridgeURL!

BridgeURL.com
Du tipsar säkert dina vänner om länkar till dina favoritsajter och skickar över via epost! Men ibland blir det krångligt att få med alla länkarna. Då kan du ha stor glädje av gratistjänsten BridgeURL!

Den samlar dina länkar till en länk som du själv ger namn till. Och sedan behöver du bara lägga in denna enda länk i ditt epostmeddelande, i Forum eller på din sajt.

Här har jag samlat några av mina webbplatser med surf- och utbildningstips.


Det är väldigt enkelt att använda BridgeURL och det fungerar alldeles utmärkt!

• Förbered genom att samla alla länkar som du vill sammanföra på en anteckningssida och skriv ut hela webbadressen - http://www.???.??
• Gå till BridgeURL
• Kopiera nu länkarna, en per rad
• Välj ett passande namn på länkgruppen
• Avsluta
• Kolla att det blivit som du tänkt dig - du kan välja att se sajterna som bildspel (slideshow), vilket jag tycker är bättre än att ladda upp alla samtidigt
• Med pilarna Next och Previous i höger- resp vänsterspalterna rör du dig mellan filerna
• Du har full tillgäng till allt innehåll på webbplatserna
• Gör en favorit av BridgeURL-länken i webbläsaren och skicka länken till dina vänner.

När kan du ha glädje av att använda BridgeURL?

• När du arbetar tillsammans med andra och vill att alla ska ha samma underlag
• Samla flera bra länkar som du vill lägga ut i Twitter (utrymmet begränsas till max 140 tecken)
• Skräddarsy tips till vänner om bra sajter, t ex musik, video, bildspel, gratistjänster
• Tipsa om länkar i diskussionsforum eller i Facebook eller andra communities
• När du skickar länktips till dina vänners smarta mobiler kan de lättare surfa med BridgeURLs alla länkar
• Samla dina favoritsajter till BridgeURL och titta igenom förändringar under dagen i sajterna - välj då gärna bildspelsvarianten.

Jag har tidigare tipsat om Trailfire som är litet krångligare att använda och snitsla en länkbana med:
Upphittat på webben - följ TrailFirespår
Trailfire - följ upptrampade webbspår!

via Digital Inspiration: Create a Slideshow of Websites with BridgeURL

Etiketter: , , , , , , , ,


2010-11-08

 

Utbildningsvideor för Microsoft Office 2010 (för PC) resp 2011 (för Mac)

Office 2011 del 1 - Word ribbon-gränssnittet from MacWorld Sweden on Vimeo.



Svenska MacWorld har utvecklat en gedigen uppsättning med utbildningsfilmer på nätet för nya Microsoft Office 2007/2008 och för den senaste versionen 2010/2011. Instruktionsfilmerna visar Macversionen av Officeprogrammen, men likheterna mellan PC och Mac är stora, så du som är PC-användare hittar mycket som är användbart.

Nu citerar jag MacWorlds egen text:

MacWorlds Offieskola går grundligt igenom ett antal användbara funktioner i Office. Sedan tidigare finns videoskolor för Word, Powerpoint, Excel och Entourage i Office 2008.

Nu har vi lagt till flera nya filmer om helt nya Office 2011. Vi förklarar bland annat hur det nya ribbon-gränssnittet fungerar, som kan vara lite ovant när man startar nya Office. Vi går även igenom hur du sparar filer direkt till en disk på nätet, som gör det möjligt att komma åt filerna från vilken dator som helst.

Allt som allt finns nu elva videoskolor för Office 2011, så om du funderar på att uppgradera eller redan har gjort det är det hög tid att spana in filmerna.


Här hittar du alla videoskolorna

• Del 1: Words ribbon-gränssnitt
• Del 2: Dynamiska lager i Word
• Del 3: Dela dokument med Word
• Del 4: Fakturor i Excel
• Del 5: Schema i Excel
• Del 6: Nyheterna i Outlook
• Del 7: Nytt e-postkonto i Outlook
• Del 8: Signatur i Outlook
• Del 9: Bakgrunder i Powerpoint
• Del 10: Animeringar i Powerpoint
• Del 11: Document Connection

Du hittar också 26 instruktionsvideos till alla programdelarna i MS Office 2008.

Word 2010 för PC: Skapa ditt första dokument

Utbildningstips om IT

Etiketter: , , , , , , ,


2010-11-04

 

Varför inte ge en mobil som julklapp till far- och morföräldrarna?

Doro Phoneeasy 332gsm Svenska Doro har specialiserat sig på mobiler som är lättanvända och utprovade tillsammans med äldre för att tillgodose deras behov. Det här har blivit ett framgångsrecept för Doro i många länder.

I slutet av november 2010 lanserar de sin senaste seniormobil - Doro Phoneeasy 332 gsm. Mobilen har stora knappar som på hemmatelefonerna, så att man inte riskerar att trycka fel. Den har också högt och klart ljud och flera modeller är speciellt utrustade för personer med hörapparat. Texten är stor och läsbar.

Om man råkar ut för ett olycksfall finns en larmknapp med automatisk uppringning till närstående eller hemtjänst och man kan skicka ett SMS som är färdigskrivet just för krissituationer.

Mobilen har också tre knappar med färdigprogrammerade telefonnummer till närstående som man ofta ringer till - praktiskt och bekvämt. SMS-meddelande når man med en SMS-knapp. Allt detta för att göra användningen enkel.

Surftips - Seniorer:
Androidmobil eller Seniormobil? – Det är frågan!
Sökning på "seniormobil"

via IDG/M3: Doro Phoneeasy - ny mobil för äldre


IDG/IT24 - 9 nov 2010: Svenska seniormobiler går som smör i solsken

Lilla gumman – 17 dec 2010: Vill du ha världens kanske enklaste mobil??

Etiketter: , , , , , , ,


2010-11-01

 

Rösta fram Årets IT-pryl och IT-händelse hos PC för Alla!

IT-året 2010 Hänger du med på vad som händer i IT-världen? Eller har du fått lust att göra det! Du kan vara med och rösta fram Årets viktigaste IT-händelse hos PC för Alla! Alltid lär man sig något genom att läsa om alla de som är utsedda att konkurrera om priset!




Rösta därför på:

• Årets IT-händelse
• Årets genombrott
• Årets IT-pryl
• Årets webb
• Årets flopp

Resultatet kommer att presenteras i PC för Alla, både i tidningen och på webben.

Etiketter: , , , , ,


This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips