Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2011-12-31

 

Hur Steve Jobs förändrade världen

Steve Jobs Om du är intresserad av dagsfärsk IT-historia och inte hann se TV-dokumentären om Steve Jobs veckan före jul rekommenderar jag den varmt. Du kan se den på SVTplay fram t o m 18 januari 2012.

Etiketter: , , , , ,


2011-12-27

 

2011 - Årets tio mest sedda bildspel i SvD

Katastrof i Japan
Foto: KYODO NEWS/AP

Etiketter: , , , , , , ,


2011-12-24

 

Snag Films - Gratis långfilmer på webben i helgerna!

Terra Antarctica Snag Films har massor med långfilmer som du kan se på webben, inte minst många natur- och djurfilmer från National Geographic, t ex Terra Antarctica om Artarktis filmat från vattnet.

Leta fram filmer som du vill se ur det här utbudet av gratis långfilmer på webben. Ställ in filtret - Yours Filters på Worldwide only. Då kan du bland annat se Phantom of the Opera, Jekyll and Hyde med Michael Caine, och In the Shadow of the Condor - naturfilm från södra Chile. Och mycket annat efter din egen smak.

via Free Tech for Teachers: Watch 75 Full-Length National Geographic Films

Etiketter: , , , ,


2011-12-23

 

God Jul och Gott Nytt År!



Har du blivit nyfiken på Flixtime? Läs hur du gör! - Animera dina foton som proffsen - enkelt och gratis!


Surftips - Seniorer önskar alla läsare God Jul och Gott Nytt År med Kluringen/Norra Bantrollet/Trolden Teddy som Gerd Rissler ritade till Aftontidningen/Aftonbladet och danska Information åren 1942 - 1996.

Etiketter: , , , , , , , ,


2011-12-21

 

Interaktiva julkort - Klicka och upptäck!

Artikons julkort - Carl Larsson Vem vill inte bli bjuden på julkalas hos Carl Larsson i Dalarna och tumla om i snön! Norska Artikon har gjort vackra julhälsningar. Man klickar på kortet och så händer det något oväntat.

Alla läsare här i Surftips - Seniorer önskas en riktigt God Jul. Klicka på länken till julhälsningen som du just läst och klicka dig sedan vidare i julkortet.

Titta också på Artions julkort från staden Bergen år 1350 och lyssna på den stämningsfulla julmusiken från Rådhuset.

Tack Rolf von Essen för juletipset!

Etiketter: , , , , ,


2011-12-20

 

Garanterat snö till jul - med Google!

Julsnö Saknar du snö utanför fönstret? Nu till julen har Google fixat så att ingen ska behöva vara utan.

Öppna webbläsaren, gå till Google Sök och skriv "Let it snow" i sökrutan. Snöflingorna dalar snart ner och frost skymmer sikten i webbfönstret. Men du behöver inte skotta. Skönt, inte sant! Varför inte rita ett hjärta på fönstret med musen? Eller din kärestas namn!

Läs mer i
Los Angeles Times - Let it snow and five other Google tricks

via Ny Teknik: Snöa in på Google

Etiketter: , , , , ,


2011-12-18

 

Googles återblick på år 2011



Det här sökte vi mest fram med Google under 2011! Dramatiska scener på många håll i världen.

Klicka på knappen med fyra utåtriktade pilar och se videon över hela skärmen.

Etiketter: , , , , , ,


2011-12-12

 

Moderskeppets häftiga julklapp till fotointresserade!

Mattias Karlsson, Moderskeppet.se Du som är intresserad av foto, bildkomposition och bildbehandling med Photoshop känner säkert till Mattias and hans medarbetare hos Moderskeppet, som i många år har byggt upp en samling med guider till Photoshop-programmen.

Nu lämpligt till jul och julhelgerna har de samlat 37 videoguider till Photoshop CS5 - helt gratis för dig att använda.

Vill du lära dig göra snyggare foton på ett effektivt och trevligt sätt? Känner du att alla guider, videor och tips förutsätter baskunskaper du ännu inte har? Detta är din perfekta startpunkt. På kort tid, framför din egen dator kan du nu ta nybörjarkurser i Adobe Photoshop.

....Videokursen är helt gratis och är till för alla som vill lära sig om Photoshop från början – eller bara bättra på sina grundkunskaper.


Du kan lära dig massor! Kyl av en bild, få mer ljus med kurvor, använd masker, gör svartvita porträtt, ge mer skärpa, anpassa för webben, och mycket mer. Det finns också videoguider som är anpassade till tidigare programutgåvor av Photoshop. Och mycket nyttigt att lära av videoguiderna även för den som använder andra bildbehandlingsprogram.

Vi kan alla skapa snyggare och mer spännande bilder med Moderskeppets alla guider!


MacWorlds Guider:
Photoshop CS5: Verktygspanelen

Etiketter: , , , , , , ,


2011-12-06

 

Använd din brukarmakt! - Säg ifrån om äldreomsorgen!

Berit Rollén och Monika Olin Wikman Nu är tiden definitivt mogen! Berit Rollén och Monika Olin Wikman har länge uppmanat oss äldre att agera! Att gemensamt ta strid för en bra äldrevård - för vi är många som kommer att behöva den.

Vi uppmanar alla äldre och blivande äldre: Säg ifrån! om hur ni i vill ha det. Och var beredda på att ta ett eget ansvar både för att driva fram den gemensamma och den individuella vården och omsorgen.

Alldeles före midsommar 2011 uppmanade de oss att skriva under ett upprop – ”Vi vill vara myndiga människor – hela livet” – och att bl a kräva lagändringar som gör det möjligt för oss att påverka hur vi vill leva som äldre, om och när vi behöver äldreomsorg – Säg ifrån om äldreomsorgen innan det är för sent!

De har förslag på hur kostnaderna ska kunna delas mellan det offentliga och den egna plånboken.

Med en lagstadgad "äldrepeng" som utgör värdet av den omsorg som samhället kan stå för, skulle det vara möjligt att fylla på med egenfinansierade tjänster och -boende, som vi har valt medan vi är i stånd att välja själva.

Hans Bergström diskuterar i DN att kvalitetsansvaret för en bättre äldreomsorg måste ligga både hos samhället vid upphandlingen av tjänsterna och hos företagen/organisationerna som erhållit uppdragen att ge en god äldreomsorg.

I fråga om äldreboendet råder nog ingen tvekan om att nya ägare utan tillräcklig känsla för verksamheten har sänkt förtroendet. Carema var ett kvalitetsföretag. Vad som nu hänt visar, övertydligt, att den som tar lätt på kvalitet också går på en smäll ekonomiskt. Den lärdomen lär sitta ett tag. .....Vi bör överge den skamliga form av upphandling som innebär att kommuner säljer skröpliga äldre till lägstbjudande.

Etiketter: , , , , , , , ,


2011-12-03

 

År 2011 i video från Reuters på 60 sekunder



via The English Blog och Free Technology for Teachers

Etiketter: , , , ,


This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips