Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2012-01-30

 

IT och Äldre - Surftips för webbintresserade seniorer

Scoop.it/IT och Äldre Har du upptäckt de aktuella IT-nyheterna i IT och Äldre? Färska nyheter dagligen med Scoop.it! Här hittar du ett urval av artiklar och videor på svenska från tidningar och bloggar om det senaste som utspelar sig på IT-fronten – som kan vara till glädje för webbintresserade seniorer.

På sajten får du en överblick och kan sedan fördjupa dig i allt det som du är intresserad av.

Etiketter: , , , , , , ,


2012-01-29

 

Kom igång med Twitter!

Twitter

Etiketter: , , , , , , ,


2012-01-19

 

Pekplatta och mobilappar underlättar för seniorer

iPad - Apples pekplatta Funderar du på att köpa en smartmobil eller pekplatta för att underlätta livet och kunna bo kvar hemma? Under hösten 2011 har jag samlat artiklar om fördelar för seniorer med denna nya teknik och publicerat dem i Scoop.it/IT och Äldre.

Du kan se artiklarna om seniorers användning av pekplattor och smarta mobiler som bildspel. Det finns en klickbar innehållsförteckning längst ned till höger, liksom framåt- och bakåtpilar. Det kan ta några sekunder att ladda in bilderna innan du kan se dem. När du vill läsa hela artikeln klickar du på rubriken och kommer då till den ursprungliga publiceringen. Stäng sedan bara fliken till webbfönstret, så kommer du tillbaka till bildspelet.

Om bildspelet inte fungerar ihop med din webbläsare, kan du se innehållet som klickbara bokmärken hos Diigo.

Följ med i nyhetsbloggen IT och Äldre, så får du mer information hur vi seniorer kan ha glädje i vår vardag av pekplattor och smarta mobiler.


Bildspel skapat med WebSlides hos Diigo.com

Artiklar av Surftips - Seniorer
Hjälp vid val av smartmobil och surfplatta
Guider till iPhone och iPad
Artiklar om Android 3.0-plattor
Tänker du köpa mobil eller pekplatta med Androidsystem?

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


2012-01-16

 

"Statistik är sexigt!"

Hans Rosling Foto: Ny Teknik I BBC-programmet ”Hans Roslings statistik” förklaras begrepp som korrelation och Poissonfördelning. KI-professorn förutspår även att statistik kommer att förändra forskningen i grunden. Missa inte programmet på SVT Play skriver tidningen Ny Teknik!

Det är ett fascinerande TV-program som du kan se före 15 febr!  

Läs också tidigare inlägg i Surftips - Seniorer om Hans Rosling och hans förmåga att göra samhällelig utveckling begriplig och levande!

Free Technology for Teachers: How to Use Gapminder Desktop

Etiketter: , , , , , , ,


 

Tänker du köpa mobil eller pekplatta med Androidsystem?

Android 4.0 mobiler Funderar du på att köpa en smartmobil eller pekplatta med Androidsystem? Under hösten 2011 har jag samlat artiklar med jämförelser och tester och publicerat dem i Scoop.it/IT och Äldre

Du kan se artiklarna med Androidsystem som bildspel. Det finns en klickbar innehållsförteckning längst ned till höger, liksom framåt- och bakåtpilar. Det kan ta några sekunder att ladda in bilderna innan du kan se dem. När du vill läsa hela artikeln klickar du på rubriken och kommer då till den ursprungliga publiceringen. Stäng sedan bara fliken till webbfönstret, så kommer du tillbaka till bildspelet.

Om bildspelet inte fungerar ihop med din webbläsare, kan du se innehållet som klickbara bokmärken hos Diigo. Förhoppningsvis kan du bli litet klokare inför köpet om du är villrådig inför mångfalden.


Bildspel skapat med WebSlides hos Diigo.com

Artiklar av Surftips - Seniorer
Artiklar om Android 3.0-plattor
Hjälp vid val av smartmobil och surfplatta
Guider till iPhone och iPad

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,


2012-01-12

 

Webbutbildning – iPad MasterClass

iPad Academy MasterClass Har du skaffat Apples iPad-platta och vill lära dig använda den? Ipad Academy har en blogg med massor med gratistips. Nu startar de också en onlineutbildning och har höga krav på kvalitet när de kallar den MasterClass.

Du kan titta på tre gratis videoguider från utbildningen, som ligger på webben, är 5-6 minuter långa, på engelska, så får du en uppfattning om hur det kan komma att bli. Om du bokar dig för MasterClass den här veckan - dvs 9 - 15 januari - kan du delta i kursen som innehåller ytterligare 21 videoguider och pågår i fem veckor. Du har därefter tillgång till alla 24 videoguiderna under tre månader och kan alltså gå tillbaka och träna genom att titta på videoguiderna och pröva på genom att själv testa på din iPad. Priset för att delta i MasterClass är 260 SEK. Priset kommer att höjas något, när erfarenheterna från första utbildningsomgången bakas in i en ny version av MasterClass.

Titta på gratisutbildningen och se om den passar dig:

Navigation Basics
Free iPad Guides
iBooks Apps -

Jag är förtjust i deras videoguider! De är pedagogiska och takten är lagom, de är lätta att följa, man lär sig mycket genom att bara titta och sedan testa själv på iPaden.


Surftips - Seniorer: Guider till iPhone och iPad

SeniorNet Sweden: Claes Hemberg, krönikör: iPad-pensionär på gång

Etiketter: , , , , , , , , , , ,


2012-01-06

 

Hjälp vid val av smartmobil och surfplatta

Val av smartmobil och surfplatta Tänker du köpa en smartmobil eller surfplatta? Det finns ju mycket att välja bland. Under hösten 2011 har jag samlat artiklar med jämförelser och tester och publicerat dem i Scoop.it IT och Äldre.

Du kan se utvalda artiklar som bildspel. Det finns en klickbar innehållsförteckning längst ned till höger, liksom framåt- och bakåtpilar. Det kan ta några sekunder att ladda in bilderna innan du kan se dem. När du vill läsa hela artikeln klickar du på rubriken och kommer då till den ursprungliga publiceringen. Stäng sedan bara fliken till webbfönstret, så kommer du tillbaka till bildspelet. Om bildspelet inte fungerar ihop med din webbläsare, kan du se innehållet som klickbara bokmärken hos Diigo. Förhoppningsvis kan den som är villrådig bli litet klokare inför köpet.

Bildspel skapat med WebSlides hos Diigo.com

Surftips - Seniorer: Guider till iPhone och iPad

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,


2012-01-05

 

Använd kameran som billig diascanner!



Har också du massor med diastrips liggande från tiden före digitalkameran? Vissa bilder är kanske ovärderliga, men färgerna på pappersbilderna har falnat och du vill naturligtvis hellre ha bilderna i digitalt format för bildspel och videofilmer.

Mattias hos Moderskeppet visar i en utmärkt videoguide hur man kan använda sin digitalkamera som diascanner. Titta på 8-minutersvideon och fundera om det inte kunde vara något för dig! Det kan ta litet tid att labba, men det är billigt och resultatet blir bra!

Surftips - Seniorer:Moderskeppets häftiga julklapp till fotointresserade!

Etiketter: , , , , , , , ,


This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips