Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2012-02-28

 

Ny smart seniormobil från Doro

Doro Experience Svenska Doro har en serie med mobiler som är framtagna för att vara enkla att handha, de så kallade seniormobilerna. Nu kommer Doros första smarta mobil med Androidsystem. Den visas på Mobilmässan i Barcelona och väntas komma ut i handeln efter sommaren och kommer då att kosta cirka 3.500 kronor.

Doro Android






Mobil.se skriver från mässan: "....den stora skärmen är ett lyft jämfört med tidigare modeller från företaget. Doro har också nästan helt lyckats dölja att det är en androidtelefon som det rör sig om. Fokus ligger som i andra produkter i företagets serie på tydlighet och enkelt handhavande. I och med den stora pekskärmen känns det också som att företaget fått till ett enklare system."

Doro har testat ut mobiler tillsammans med seniorer och har lärt sig vad som fungerar i seniorermobiler. Lägg namnet Doro Experience på minnet! Mobilen kan bli en fin avlastning för mitt minne!

Etiketter: , , , , , , ,


2012-02-26

 

Börja blogga och samarbeta med lättanvända Posterous!

Posterous.com Ugglemamma Åsa Kronkvist, IT-pedagog vid Högskolan i Kristianstad, berättar i en ny videoguide hur man kan använda den utmärkta, lättanvända gratistjänsten Posterous som loggbok eller blogg. Posterous har fått nyheter och heter nu Postererous Spaces. Uppglemamma börjar med att ge andra tips i den här videon. Anvisningarna till Posterous hittar du drygt fem minuter in i videon och fram till slutet.

Posterous rekommenderas varmt! Det är lätt att lägga in foton och att göra en mycket personlig blogg. Titta också gärna på mina beskrivningar här i Surftips - Seniorer hur lätt Posterous är att komma igång med!

Etiketter: , , , , , , , , , ,


2012-02-21

 

Följ med utvecklingen! - IT-aktuellt dagligen



IT-användningen tog ett stort språng när vi nu kan peka på skärmen i den smarta mobilen eller på surfplattan och lättare ta del av all information på internet. Senare i år kommer vi också att kunna hantera våra bärbara och stationära datorer på likartat sätt - peka, dra, svepa, knipa ihop fingrarna på skärmen etc.

Nyheterna inom det här området följer jag varje dag och lägger in i bloggen IT och Äldre. Klicka på rubiken till en artikel, så kan du läsa hela originalartikeln som gjort dig nyfiken. Du hittar de senaste artiklarna i spalten till vänster här i Surftips - Seniorer - i oranga widgeten IT och Äldre | Scoop.it. Använd bläddringslisten.

Utvecklingen gör det lättare att använda datorerna och mobilerna och är till stor glädje för alla, inte minst för oss äldre men också för yngre som du kan läsa mer om i artikeln här ovan, om hur surfplattor används i utbildningen med lovande resultat.

Om du vill veta mer hur man använder de nya IT-prylarna kan du hitta mycket matnyttigt i Utbildningstips om IT. Där finns massor med handledningar och videoguider på svenska.

Etiketter: , , , , , ,


2012-02-20

 

Nu kan du läsa hela kurser på anrika MIT gratis

MIT campus


Etiketter: , , , ,


2012-02-19

 

Japansk och kinesisk kulturhistoria i bilder

Visualizing cultures Vill du bli bekant med japansk och kinesisk kultur, huvudsakligen genom vackra bilder men också via texter? Det ansedda universitetet MIT i USA har startat ett projekt, där vi med hjälp av foton och konst kan ta del av de asiatiska ländernas kultur - Visualizing Cultures.

Klicka på en tumnagelbild till höger på webbsajten och följ med på en spännande resa i bild och text (eng). Här finns mycket att titta på för kulna kvällar framöver.

Varför inte börja med kinesiska Yuanmingyuan – Trädgården med det perfekta ljuset! Ett kejserligt palats med trädgård som tyvärr förstördes av europeerna 1860.

via Free Technology for Teachers: Visualizing Cultures

Etiketter: , , , ,


2012-02-15

 

Datortidskrifter för gratis läsning på nätet!

Issuu.com publiceringstjänst Har du upptäckt att du kan läsa IT-tidskrifter i den här bloggen Surftips - Seniorer, när du bläddrar ner till slutet av det här fönstret. Där finns det en rad med tidskrifter på engelska som du kan läsa online.

Klicka bara på tidskriften, så öppnar den sig och du kan klicka på omslaget för att läsa, bläddra uppslag för uppslag, förstora texten, snabbspola m m. Bläddra med triangeln till höger igenom de tidskrifter som jag samlat från Issuu till min tidskriftshylla.

Om du registrerar dig hos Issuu.com kan du skapa din egen tidskriftshylla!

Etiketter: , , , ,


 

Fascinerande moln!

Moln av MartinaPhotography hos Flickr Det är tacksamt att fotografera molnformationer under olika årstider och ljuset i samband med soluppgång och solnedgång!

Här kan du njuta av femtio foton av naturens skådespel tagna av många fotografer.

Foto: MartinaPhotography.jpg

via Tripwire Magazine 50 Beautiful Collection Of Cloud Pictures

Etiketter: , , ,


2012-02-11

 

Stort utbud av dokumentärer på nätet - gratis!

DocumentaryZ Nog finns det fantastiska möjligheter att bredda sitt kunnande med hjälp av nättjänster! Till exempel genom att titta på timslånga dokumentärer hos DocumentaryZ när du har litet tid över. Det är en engelsk webbplats, vilket betyder att dokumentärerna inte är textade på svenska, tyvärr.

Men här finns ett rikt utbud av dokumentärer indelade i ett 20-tal kategorier. Jag överlämnar till läsaren att spana på egen hand. Men eftersom Surftips - Seniorer intresserar sig för IT-frågor, ska jag lämna med litet länkar att börja sökprocessen med.

Technology: Networked Society: On the Brink
Technology: Inside The Mind of Google
Technology: The iPod Revolution
Biography: Steve Jobs: Billion Dollar Hippy
Biography: The Google Boys
Biography: Bill Gates: How a Geek Changed the World
Society: Mark Zuckerberg: Inside Facebook

Varför inte också en högaktuell psykologidokumentär om Anders Behring Breivik:
Psychology: Norway Massacre: The Killer’s Mind

via Free Tech4Teachers

Etiketter: , , , ,


2012-02-09

 

Den stora resan - Filmad från luften av Yann Arthus-Bertrand

Den stora resan av Yann Arthus-Bertrand Om du inte såg programmet i Kunskapskanalen med titeln Home: Den stora resan, del 1, kan du se första delen fram till 8 mars i SvtPlay. Du kan också se den andra delen, i Kunskapskanalen.

Den franske filmaren Yann Arthus-Bertrand har blivit känd över hela världen för sina fantastiska foton och filmer av landskap, människor och vilda djur uppifrån, från flygplan. Han har dokumenterat sina filmer och foton i DVD-samlingar, praktfulla fotoböcker, och TV-filmer. Han ger en unik bild av miljöer som de flesta av oss aldrig har möjlighet att uppleva. Missa inte hans filmer och foton!

Surftips - Seniorer: Artiklar om och med Yann Arthus-Bertrand

Etiketter: , , , , ,


2012-02-08

 

Gratis Superguide hur du använder iPad 2!

MacWorld SuperGuide iPad 2 Även om det är lätt att använda pekplattor, kan man behöva litet vägledning ibland. Och det får du gratis i den utmärkta SuperGuiden iPad 2, som du kan ladda ner på nätet.

Ange bara ditt namn, epostadress och land samt bekräfta i eposten genom att klicka på en länk att du har beställt guiden. Klicka sedan på den gröna Download-knappen, så laddas pdf-filen på 6 MB ner. Du kan sedan hitta massor med nyttig information på de 183 sidorna, som består av gör-så-här-texter på engelska med illustrerande skärmdumpar med bilder på hur det ser ut på bildskärmen.

via TCGeeks: How To Use iPad 2 | A New User Guide

Etiketter: , , , , ,


This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips