Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2012-09-24

 

Veckans video - Steve Jobs: How to live before you die



Fortsätt sedan gärna med Steve Jobs - Från hippie till miljardär som nu visas i Kunskapskanalen.

Etiketter: , , , ,


2012-09-23

 

Studier håller dig ung och vital!


Etiketter: , , ,


2012-09-17

 

Veckans video: Familjefoton – Räddningsaktion efter tsunamin i Japan





Etiketter: , , , , , ,


2012-09-15

 

Skolan behöver bättre använda kunskap om minne och inlärning!





Etiketter: , , , , , ,


2012-09-10

 

Räddade IT-nyheter hos IT och Äldre

IT och Äldre Har du märkt att det kan vara svårt att hitta tillbaka till värdefulla artiklar –speciellt om du inte har sparat dem på ett lättillgängligt ställe? Trots alla utmärkta sökfunktioner fungerar det inte alltid.

Du kanske följer min nyhetssajt hos Scoop.it som heter IT och Äldre - Surftips för webbintresserade seniorer. Där lägger jag dagligen in nyhetstips som rör (1) hårdvaran som vi använder (mobiler, smarta mobiler, surfplattor och datorer), (2) programvara, speciellt allt som är gratis och där det helst finns videoguider som visar hur man använder programmen, (3) nyheter om webben och (4) nyheter om utbildning på webben - där det just nu händer otroligt mycket värdefullt inte minst för alla oss seniorer som har tid och lust att bredda våra kunskaper.

Men viktiga nyheter försvinner till arkivet och behöver plockas fram. Det är
just vad jag nu gjort, när jag börjat att samla viktiga nyhetsinslag från IT och Äldre till mer överblickbara Räddade IT-nyheter hos bokmärkessajten Meaki.


Gör så här:
• Gå till Meakis "Räddade IT-nyheter hos IT och Äldre"
• Bläddra med höger och vänsterpilarna så att du får en överblick över innehållet
• Klicka på länken längst ned till den tumnagelbild som du vill läsa
• Läs hela artikeln genom att klicka på länken högst upp till vänster eller klicka på rubriken
• Läs eventuellt extramaterial som finns - klicka på en blå länk i artikeln
• Lämna artikeln - klicka på bakgrunden för att komma till IT och Äldre eller Stäng fliken i webbläsaren
• Gå tillbaka till Meaki: Räddade IT-nyheter med Tillbakaknappen i webbläsaren.

Kanske hittar du något intressant. Nu räddade inlägg gäller perioden augusti - september 2012. Det kommer mer senare.

Etiketter: , , , , , ,


2012-09-04

 

Learnist – iPad Lockar Surfande Seniorer!

Upptäck Learnist! Learnist ger dig massor med möjligheter att lära på nätet om allt som du tycker låter intressant. Helt gratis. När du själv har tid och lust.

Vad är då Learnist? Bäst beskrivs det som en interaktiv e-bok byggd med multimedia - eller digital anslagstavla. Learnist är öppet för dig att skapa eget eller lägga till innehåll till andras eller bara fördjupa dig i publicerade e-böcker.

Learnist består av ett antal plattor som kan liknas vid kapitel. Varje platta kan innehålla filmer, kartor, bilder, foton, blogginlägg, podcastprogram, infografer, artiklar m m som hämtats från nätet till eboken eller från din dator.

Learnist är ett bra exempel på hur socialt lärande kan gå till - den som kan något plockar ihop till en e-bok - andra kan fylla på med kompletterande material eller skriva kommentarer. Då blir det ett spännande samarbete med nyskapande och återanvändning av innehåll på webben.

Menyn överst på Learnists hemsida visar vilken typ av innehåll du kan hitta. Tjänsten är nyöppnad och det strömmar till nytt material dagligen. Än så länge är det mesta på engelska, men det går utmärkt att använda svenska, när man gör sina egna Learnist-plattor.

Hur kommer man åt innehållet? Välj en e-bok och bläddra i den uppifrån och ner! Klicka på länken under rubriken på den platta som du tycker verkar intressant. När du är klar - stäng då fliken i webbläsaren för att komma vidare.

Learnist med svenskt innehåll Jag har sammanställt åtta plattor om Apples iPad för nya (men även för vana) IT-användare i ett paket med rubriken iPad Lockar Surfande Seniorer! Vill du få information om nytt från mig, kan du klicka på Follow.

Hur gör man plattor i Learnist? Det är snabbt och enkelt att sammanställa utbildningsmaterial - andras och eget - att ändra på ordningsföljden av inslagen och att redigera innehållet. Man lägger enkelt in nytt innehåll med Add på menyraden eller med bookmarklet i bokmärkesmenyn. Nu finns det också appar för iPhone och iPad. Med iPhone-appen skapar man innehåll till Learnist. Med iPad-appen fördjupar man sig i allt som finns att hitta på Learnist-sajten. Alla som vill bidra med material om iPad är varmt välkomna! Sajten är öppen för samarbete!

Tack Flexspan, för tipset om Learnist!

Etiketter: , , , , , , , ,


2012-09-01

 

Bärbar dator, surfplatta eller smart mobil – vad ska jag köpa?



Ska du köpa bärbar dator, surfplatta eller smart mobil? Ja, vad du väljer beror bland annat på hur du vill använda din dator.

PC för Alla gjorde före sommaren en sammanställning över de bästa smarta mobilerna med operativsystemen Android, iOS och Windows Phone. Här finns också en jämförelsetabell och litet hjälp att välja rätt smartphone för de egna behoven.

PC för Alla har också gjort jämförelser av PC-datorer – av snabbhet och mångsidighet, batteritid, tyngd och pris hos sex bärbara PC-datorer med Windows operativsystem. Sammanfattande faktatabell

Hösten kommer att bjuda på massor med nya surfplattor med Androidsystem vilket innebär hård konkurrens för Apples iPad. Många av de samlade artiklarna om iPad kan ge dig hjälp inför valet!

Etiketter: , , , , , ,


This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips