Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2014-01-11

 

VideoNotes - Anteckna till video och kom tillbaka till viktiga avsnitt!


Jag tycker om att göra anteckningar när jag tittar på YouTube eller Vimeo-videor som har ett angeläget innehåll. Nu finns gratistjänsten VideoNot.es som innebär att man får en anteckningsyta på skärmen till höger om videon. När man senare klickar på en anteckning kommer man direkt till rätt ställe i videon.

VideoNot.es kan användas tillsammans med gratiskurser på webben, s.k. MOOCs, från utbildningsföretag som Coursera, Udacity m fl.

Jag har anmält mig till en kurs om Scandinavian Film and Television från Coursera med lärare från Köpenhamns universitet. Kursen börjar snart och då kommer jag att ha stor glädje av att kunna anteckna med VideoNot.es.

Men det finns naturligtvis väldigt många andra sätt att använda VideoNotes på! Pröva du också!

via FreeTech4Teachers

Etiketter: , , , , ,


2014-01-07

 

Senioruniversitet över hela landet bjuder in till vårterminens utbildningar!


Foto: Pensionärsuniversitetet i Gävle

Är du sugen på att lära dig något nytt eller fördjupa dig i ditt specialintresse? Det kan du göra hos Senioruniversitetet som finns i hela landet.

Senioruniversitet och pensionärsuniversitet, av pensionärer för pensionärer. Föreningar för pensionärs-/senioruniversitet - "Tredje ålderns universitet" - finns på universitets- och högskoleorter i Sverige och utomlands. De är politiskt, fackligt och religiöst obundna.

Sammanlagt är det ett 20-tal föreningar med över 20 000 medlemmar över hela landet som bedriver verksamhet i samarbete med Folkuniversitetet. Till stor del består verksamheten av studiecirklar och föreläsningar.


Titta i högerspalten om det finns senioruniversitet på din hemort eller nära den. Låt dig också inspireras av kurser och utbildningar som erbjuds!

Etiketter: , , , , , ,


This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips