2006-04-26
Matens ursprung
Mat kopplas idag alltmer ihop med nationalitet. Genom att iscensätta miljön kring maten kan restaurangägaren eller värdfolket skapa en ursprungsstämning och höja den kulinariska upplevelsen.
Varifrån maten kommer som vi äter har blivit allt viktigare, när maten för många är både en upplevelse och ett fritidsnöje. Anna Burstedt, forskare i mat- och måltidskunskap vid Kristianstads högskola har undersökt vilken betydelse matens ursprungsland har för konsumenterna.
Vetenskapslandet har gjort ett sex minuter långt videoinslag.
Får jag sedan fresta med en norsk söndagssurf guidad av DinSide.no som ger massor med tips om mat och dryck. De flesta känner säkert till många bra svenska länkar till matsidor och matbloggar. Därför kan det kanske vara trevligt att läsa litet nya tips på norska.
Här bjuds vi till och med på sherrytur till spanska Andalucien. Och kan vässa våra bartenderkunskaper.
Nyckelord: matens ursprung, norska mattips
Bildkälla: ©Anita Rissler
Varifrån maten kommer som vi äter har blivit allt viktigare, när maten för många är både en upplevelse och ett fritidsnöje. Anna Burstedt, forskare i mat- och måltidskunskap vid Kristianstads högskola har undersökt vilken betydelse matens ursprungsland har för konsumenterna.
Vetenskapslandet har gjort ett sex minuter långt videoinslag.
Får jag sedan fresta med en norsk söndagssurf guidad av DinSide.no som ger massor med tips om mat och dryck. De flesta känner säkert till många bra svenska länkar till matsidor och matbloggar. Därför kan det kanske vara trevligt att läsa litet nya tips på norska.
Här bjuds vi till och med på sherrytur till spanska Andalucien. Och kan vässa våra bartenderkunskaper.
Nyckelord: matens ursprung, norska mattips
Bildkälla: ©Anita Rissler