Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2009-02-03

 

Google Sites fixar din webbplats!

Handledning på svenska till Google Sites webbsajtprogram Tänker du göra en webbplats? Google Sites är ett lättanvänt publiceringsverktyg och här får du vägledning på svenska. Som är gjord i Google Sites.

Många seniorer vill göra en egen hemsida men vill inte gå vägen över att lära sig html-kodning. I dagens läge är det ju inte heller alls nödvändigt. Google Sites är bara ett av många webbsajtprogram, där man verkligen tänkt på användbarheten. Google Sites är lätt att använda, med svensk text, resultatet kan bli riktigt snyggt och så är det gratis, inte att förakta.

Varför vill man då använda Google Sites eller något annat hemsidesprogram och inte ett lättanvänt bloggverktyg? Oftast för att man vill ha en klar struktur på webbplatsen. I bloggen hamnar det senast skrivna ju alltid överst och det kan vara svårt att hitta fram till viktiga avsnitt.

I Google Sites är det ovanligt lätt att skifta mellan publiceringsläget och läsläget - klicka bara på knappen "Redigera sida". Om man använder kontorspaketet Google Docs kan man infoga alla typer av filer direkt i Google Sites. Här finns också ett smidigt sätt att göra enkätfrågor och lägga in på webbsajten för att besvaras. Google Sites är i grunden ett samarbetsprogram, där alla som man bjuder in kan arbeta med sidorna.

Med tanke på samarbetsmöjligheterna är Google Sites lämpat för mångas behov t ex för den lilla föreningen, där medlemmarna vill kunna påverka programmet och verksamheten, för släkten där alla kan skriva loggböcker och släktskildringar, lägga in foton och för många fler.

Google Sites kanske är precis rätt för dina behov! Handledningen ger en överblick vad du kan göra med programmet och hur du gör det. Du kommer igång direkt!

Etiketter: , , , , , , , , , ,|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips