Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2009-08-10

 

Gör snygga webbsajter med lättanvända Nota

Nota för gemensam Whiteboard Bli bekant med superenkla Nota som är en webbmixer! Vad är då det? Jo, Nota är ett onlineprogram för samarbete, som är rikt på finesser samtidigt som det är en gratistjänst. Det passar också för IT-novisen eftersom allt är serverat och klart att använda på skrivbordet. Mycket praktiskt!

Webbmixer innebär att du har tillgång på skrivbordet till textverktyg, fototjänster, YouTubevideo, kartor, clipart och mycket annat när du har loggat in hos Nota. Sedan är det bara att plocka ihop din webbsida genom att välja foton och videor, skriva texter och rita. Det kan bli snygga recept, semesteralbum, utbildningssajter - ja, precis vad du har lust att göra.

Men du kan också vara kreativ tillsammans med dina vänner (upp till 100) som du bjuder in. Då har de tillgång till Nota på samma sätt som du och ni kan rita, lägga in texter och multimedia och inspireras av varandra. Det går bra fast ni befinner er på helt olika platser, eftersom Nota är ett samarbetsprogram på webben.


Nota Multimedia för IT-Novisen Andra finesser hos Nota
• Alla kan skriva kommentarer med textverktyget och naturligtvis lägga in länkar, rita figurer, ändra det som inte har blivit bra
• Söka i Wikipedia hos Nota och klistra in textavsnitt
• Lägg in kartor
• Använda meddelandetavlan, skriva meddelanden som sedan skickas till den/de epostadresser som du anger
• Om du har webbkamera i datorn kan du knäppa på den och du deltar i samarbetet live med videofoto
• Alla typer av filer kan laddas upp till Nota men de flesta visas då bara som en ikon. Genom att ladda upp Wordfiler eller Powerpointfiler till Scribd och sedan länka till Scribd-filerna i Nota kan dina deltagare läsa innehållet i filerna direkt på Nota-skärmen.
• Nota kan visas för alla som får länken till din webbplats men Nota kan också göras till ett privat område på nätet
• Om du har en blogg eller Facebookprofil kan du bädda in din Nota-skapelse där
• Nota sparar hela tiden automatiskt och det man skriver publiceras omedelbart.

Nota har gjort en demonstrationsvideo som finns längst ner i det här fönstret. Titta på den!

Nota kan fungera utmärkt i utbildningar - alla kan bidra ochs skapa snyggt utbildningsmaterial och studiehäften. Varför inte använda Nota för släktalbum, som alla fyller på med de nyaste fotona och videoklippen? Eller samla dina bästa matrecept med snygga bilder på webben! Möjligheterna är oändliga!

via Pedagoglänkar och Jag lär mig teknik

Etiketter: , , , , , , ,|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips