Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2009-12-15

 

Skapa din personliga julhälsning i år!

Nu är det hög tid att planera jul- och nyårshälsningarna till släkt och vänner! Vi som använder IT väljer numera gärna datorn. Vi har då många olika möjligheter.

Det snabbaste är väl e-post med ett infogat foto som man kan skriva en trevlig helghälsning på.

Det går också att tillverka egna julkort med hjälp av Word, där man kan lägga in egna bilder och uppslag och till sist skriva ut på kartong. Låt dig inspireras av PC för Allas snabbguide hur man gör personliga julkort.

Smilebox har en gratistjänst där man kan skicka animerade hälsningar med foton och texter när man använder deras mallar och musik. Läs mer om Smilebox och titta på vad andra har gjort.Klicka på knappen längst till höger på reglaget så visas bildspelet över hela bildskärmen. Lämna bildspelet med Esc-tangenten. Avsluta musiken (om den inte slutar automatiskt) genom att klicka på stoppknappen i reglaget till den centimeterlilla musikspelaren som finns till höger i den här länken.

Om du vill ha en mer sober presentation med dina foton gör PhotoPeach arbetet lätt för dig. Ladda bara upp mappen med foton till PhotoPeach, välj musik ur deras utbud eller sök fram din favoritmusik från YouTube. Sedan kan du titta på bildspelet och skriva texter till fotona, skicka en länk med julhälsningen till dina vänner och vänta på deras kommentarer som de skriver in direkt i bildspelet. Läs mer om hur du gör!

Animoto har en liknande tjänst, dessutom med animering av fotona. Ugglemamma har gjort en videoguide där hon visar hur du använder Animoto.

Var försiktig med gratistjänster som har färdiga julönskningar med ljudhälsningar! Förr om åren har de använts för att infektera datorerna med diverse otyg. Och det är ju det man minst av allt önskar att tillfoga vännernas datorer i juletider.

PC för Alla: 12 sajttips: Här skickar du dina digitala julkort

Etiketter: , , , , , , ,|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips