Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2010-10-10

 

Guldgruva för Dig som vill bli en kunnigare IT-användare!

Utbildningstips om IT


Självstudier om IT
Letar du efter inspirerande självstudiematerial för att lära dig mer om IT? Då kan Utbildningstips om IT vara något för dig! På senare år har det blivit vanligt att göra instruktionsvideor om IT-program, så att man får hjälp att använda programmen. Man kan spela upp videon flera gånger tills man känner sig beredd att ge sig i kast med programmet.

Alla gillar inte video utan föredrar stegvisa gör-så-här-beskrivningar om hur man går tillväga. Helst med skärmbilder så att man kan orientera sig.


Utbildningstips om IT

Det finns mycket sådant här gratis självstudiematerial på internet idag, även på svenska. Men det gäller att hitta pärlorna! Under knappen Video hittar du t ex utmärkta instruktionsvideor som förklarar vad man kan göra på internet.

Titta på Utbildningstips om IT och se om innehållet faller dig i smaken! Som IT-novis kan du bli bättre på operativsystemet Windows och fördjupa dina kunskaper i kontorspaketen Microsoft Office eller Open Office. Kanske föredrar du Officepaket som är gratistjänster på webben. De har den stora fördelen att du kan skriva tillsammans med andra i samma dokument och publicera på webben.

Du kan också ha roligt med dina foton - skapa bildspel, delta i fotosajter, göra videor av foton med musik - med instruktioner blir det "lätt som en plätt"!

Sociala medier
Vill du hänga med och börja använda sociala medier på nätet kan du komma igång här. Det finns ett gratis utbildningspaket, det finns också förklarande bildspel och inte minst ett socialt nätverk -Nyfiken på IT - som du kan gå med i och använda. Du får noggranna anvisningar hur du gör för att använda det sociala nätverket. Du kan också få en gratis videokurs hur du kommunicerar via ip-telefoni utan kostnader med Skype.

Sist, men inte minst viktigt, är det att skydda datorn mot virus och spionprogram. Det är också viktigt att veta hur man blir en trygg IT-användare som inte förlorar sina värdefulla filer när olyckan är framme. Du behöver installera säkerhetsprogram i din dator och hålla dem uppdaterade.

Hoppas att du hittar några guldkorn här!

Etiketter: , , , , , , ,|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips