Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2007-01-03

 

Bästa IT-produkterna 2006

PC World/Office 2007 Funderar du på att köpa IT-prylar i år? Titta då på listan över förra årets mest innovativa IT-produkter som PC World skriver om i sitt senaste nummer. Teknikbloggen har gjort en sammanställning på svenska och testningarna gäller både hårdvara och mjukvara.

Microsofts nya Officesvit 2007 fick förstaplatsen och det finns många bra länkar i artikeln till recensioner av de olika programmen i Officesviten.

Är det värt priset att uppgradera till Office 2007 och värt besväret att lära sig allt det nya i ett helt omgjort program? Ja, det anser PC World och beskriver varför i sina recensioner av Officeprogrammen, som har ett uppfräschat användargränssnitt.

Filformatet ändras. En annan nyhet är att Officeprogrammen har XML som nytt förinställt filformat med filändelsen .xml. XML-formatet har många fördelar, bl a bättre möjligheter att kommunicera mellan olika program, mindre filstorlek och XML ger snyggare utseende på innehållet.

Men problem kan uppstå för alla som inte uppgraderar till Office 2007, när många börjar använda filer med .xml i stället för .doc eller .xls. Enligt artikeln ovan kan man ändra filformatet till .zipformat och sedan läsa xml-filen som .zipfil.

Det finns också en annan lösning på problemet. Thinkfree Office 3 är en gratis officesvit som är kompatibel med filformaten i Office 2007. ThinkFree Online är definitivt värt ett besök. Snart kommer man också att kunna prenumerera på en offlineversion av ThinkFree, så att den som så önskar kan jobba med programmet utan att vara uppkopplad till nätet.

Prisjämförelser. Om du använder de svenska prisjämförelsesajterna bör du studera flera av dem innan du bestämmer dig för var du skall handla. Alla butikskedjor finns inte längre representerade i prisjämförelserna. (via Beta Alfa) Du kan tjäna på att själv spana in lägsta priser.


Vilka blir IT-innovationerna under 2007? Enligt PC World kan det bli:

- Hårddiskar som är kombinationer av gamla hederliga sådana och flashdiskar - de blir snabbare och billigare
- Ajaxteknologin, som revolutionerat webben på senare år, används nu även för tillämpningar som man använder offline
- Bärbara datorer och mobiler blir tillgängliga även om de är avstängda
- Strömsparande teknologi används för skarpa TV-bilder
- Snabbare system för trådlös överföring.

Mycket lockande att ta ställning till under det kommande året med andra ord!

Bild- och textkälla: PC World

Surftips - Seniorer: Microsoft förbättrar Office 2007 efter betatest

Länk Nyckelord: , ,


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips