Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2009-06-12

 

Jämför träffsäkerheten hos de stora sökmotorerna!

BlindSearch Blindtest av sökmotorer Använder du den sökmotor som ger de bästa träffarna till dina frågor? Det finns hundratals sökmotorer men de flesta av oss använder Google som har cirka 70 % av marknaden. Men ger den alltid de bästa träffarna? Tommy k Johansson tipsar idag i sin Blogg om ett intressant test som du kan göra.

BlindSearch är en gratistjänst som hjälper dig att utvärdera de tre stora sökmotorerna - Google.com, Bing och Yahoo. Men du får inte veta vilka de är förrän du har bestämt dig för vilken du tycker ger de bästa sökresultaten.

Du behöver inte läsa den engelska texten för att göra testet. Skriv bara in dina sökord, gärna sådana som du brukar söka med, och klicka på "search". Sökresultaten visas i tre kolumner. Jämför sökträffarna och välj den sökmotor, som du tycker har hittat de mest användbara sajterna. Välj den sökmotorn med knappen "Vote for this search engine". Nu kan du se vilka de tre sökmotorerna är. Blev du överraskad av resultatet? Det kanske är idé att börja använda fler sökmotorer nästa gång som du gör en viktig sökning.

Blindtestet är inte perfekt, något som utvecklarna varnar för i inledningstexten. Googles svenska sökmotor används till exempel inte i testet utan internationella Google och det är stor skillnad om det gäller svenska sajter. Men testet kan kanske ändå ge dig fingervisning för ditt framtida sökande.

Känner du till att SearchBoth söker med både Google och Yahoo i en och samma sökning? Du kan läsa mer om SearchBoth i hos Surftips - Seniorer.

Om du genom ditt internetsökande vill stödja miljön kan sökmotorn Growyn vara ett bra val. Läs gärna mer om den!

Etiketter: , , , , ,|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips