Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2009-01-31

 

Utmärkta videoguider om IT-program

Läxa.nu Videoguider på svenska av Daniel Lindau Det är ont om gratis videoguider till IT-program på svenska. Många lär sig ju om programnyheter så mycket snabbare, när man kan följa vad som händer på bildskärmen med en kunnig ciceron som förklarar.

Nu har vi massor med videoguider att botanisera bland! Daniel Lindau har spelat in ett 80-tal programguider med hög kvalitet både på skärmbilden och väldigt trevliga och lättlyssnade kommentarer. Videoguiderna hos Läxa.nu varierar i längd, men en vanlig längd är cirka 20 minuter.

Det finns guider för Windows Vista och XP, för Office 2007, videoredigering med Adobe Premiere Elements, webbdesign med HTML och med två versioner av Dreamweaver, Flashtillverkning m m. Guiderna är indelade efter svårighetsgrad - grunder, avancerat samt expertnivå.

Så du som vill ta steget över till Vista har sex guider att lära av. Övergången till Office 2007 sker definitivt tryggare med Daniels guide. Välj Kontorsprogram, öppna mappar tills du kommer till Filen "Gå över till Office 2007", markera den och klicka på knappen "Spela upp" längst ner till höger. Videoguiden uppehåller sig vid de nya filformaten, som ställer till med så mycket trassel - .doc resp .docx.

Daniel är en ung entusiast på 19 år som kan underlätta steget in i IT-världen på ett stimulerande sätt för oss seniorer. Handledare som vill hjälpa andra på avstånd med datorproblem kan ha stor glädje av programguiden till Fjärrstyrning som finns med i Windows (finns i videoguidemappen Smarta funktioner).

Häng inte upp dig på att webbsajten heter Läxa.nu. Trevligare läxor än de här kan man knappast arbeta med! Här finns mycket att lära av!

Tipstack till Arne Forsell som gjorde mig uppmärksam på Daniels videoguider!

Etiketter: , , , , , , , , , , ,|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips