Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2009-05-05

 

Skriv direkt på webben med J.ot Down

J.ot Down Anteckningsblock på webben Med gratistjänsten J.ot Down börjar du bara att skriva i webbfönstret och då antecknar du direkt på webben. När du gör ett kort uppehåll sparas det skrivna automatiskt och du får en webbadress. Mycket praktiskt! Du behöver inget ordbehandlingsprogram eller mailprogram, bara en webbläsare. Anteckna den unika webbadressen så att du kan komma tillbaka.

Det finns inga finesser i J.ot Down som t ex formattering. Du kan inte heller välja typsnitt eller lägga in bilder. Men du publicerar din text på webben och kan komma åt ditt material från vilken dator som helst.

När behöver man då J.ot Down?

Du är borta någonstans, har tillgång till dator och vill anteckna något som du får tips om. J.ot Down är speciellt användbar när informationen är sådan att det är viktigt att få med alla bokstäverna och siffrorna rätt. Eller du kanske sitter på biblioteket och hittar intressanta uppgifter som du vill anteckna.

J.ot Down betyder "kasta ner (några ord)" och är ett utmärkt anteckningsblock på Internet. Men undvik att skriva lösenord eller personliga uppgifter. Webbadressen är i och för sig svår för andra att lista sig till, men man skall alltid vara försiktig på Internet.

Tänk så enkelt det är att bara skriva in följande webbadress i en öppen webbläsare -j.otdown.com - och börja skriva jämfört med att leta fram din webbmailadress, vänta på att programmet öppnar och sedan skicka meddelande till dig själv.

Men en sak måste du anteckna - webbadressen som J.ot Down skapar till ditt dokument. Här kan du hitta mitt dokument när jag testade programmet. Jag har märkt att om du klickar på Share uppe till höger får du en mycket kortare och mer lättanvänd webbadress än den som du kan se i adressfönstret. Notera den som är kortare. Den ger dessutom skrivskyddad text. Hemma kan du ju ta en kopia på texten och lägga in i ditt ordbehandlingsprogram, där du kan snygga till texten.

Klicka på New uppe till höger för att starta ett nytt dokument på webben! Mycket enklare än så här kan det knappast bli! Men glöm inte att stänga webbläsarfönstret med din text, när du skriver på en offentlig dator, så att andra inte kommer åt innehållet!

Klicka på TidyReads logga, så får du texten här i bloggfönstret kraftigt förstorad.


via Jane Hart

Etiketter: , , , , , ,|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips