Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2009-07-26

 

Shareflow förenklar dina kontakter på internet!

Shareflow för kommunikation Är du trött på att leta efter mail och bilagor i inboxen? Då är Shareflow något för dig, för du samlar din viktiga epostkorrespondens och får den överblickbar. Gratis dessutom!

Du kanske är aktiv i en förening och har diverse uppdrag i styrelsen. Då kan Shareflow underlätta för dig och för alla andra i föreningen. Med Shareflow hos Zenbe kommer all kommunikation er emellan att samlas i grupper. Deltagarna hittar alla meddelanden och bilagor utan att leta igenom epostlådan och alla inbjudna kan
• skicka meddelanden till gruppen via en epostadress utan gruppkopia eller skriva direkt på webbplatsen
• ladda upp filer och bilagor som kan läsas på webbplatsen
• skriva kommentarer som visas trådade
• skicka inbjudan till möten och lägga till karta
• ha koll på vad som planeras för gruppen med en gemensam almanacka
• prenumerera på informationen som postas i Shareflow med RSS
• länka till video och se den i Shareflow
Du behöver inte tänka på vem som skall få meddelandet, för epostadressen till Shareflow-gruppen går till alla inbjudna deltagare. Tänk vad bekvämt!

Administratören i Shareflow kan skapa fem samarbetsgrupper med obegränsat antal deltagare och med 25 MB lagringsutrymme helt gratis. Sedan börjar det kosta. Varje grupp får tillgång till ett gemensamt "kommunikationsrum" med egen epostadress som kallas för "flow" (flöde). Man kan självklart tillhöra flera flowgrupper.

För alla, inte minst för administratören, underlättar det väldigt att ha all kommunikation samlad och möjlig att överblicka på en webbadress. För deltagarna underlättar det att skicka bara till en epostadress som når en hel grupp med deltagare. Man kan också skriva direkt på webben och ta del av allt innehåll i gruppen bakåt i tiden på ett och samma ställe. Shareflow fungerar med Firefox 2 och 3, Safari 3, och Internet Explorer 7.

Det finns andra finesser hos Shareflow. Under Options uppe till höger hittar du en Bookmarklet: "Shareflow this". Dra den till bokmärkesfältet i webbläsaren. När du sedan är inne på en webbsajt som du vill rekommendera, klickar du bara på "Shareflow this" så läggs länken in som din kommentar i Shareflow.

Du kan se hur Shareflow fungerar i en video (på engelska). Det finns också mycket vägledning att få i Hjälpfunktionen (Support).

Shareflow liknar Googles nya program Wave, som ännu inte har kommit ut, men Shareflow verkar vara mycket enklare att använda. Du kan lätt skapa epostgrupper = Flows för familjenyheter med foton, vänkontakter, föreningsaktiviteter, semesterbilder, länktips m m. Allt får du plats med i Shareflow!

Du är välkommen att testa Shareflow! Skriv din epostadress som kommentar här i bloggen, så skickar jag en inbjudan. Använd Shareflow i stället för att skicka runt epostkopior till alla som är berörda!

via Jane Hart och ReadWriteWeb

Etiketter: , , , , , , , ,|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips