Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2009-11-15

 

Missa inte Nya PIM! - Nu ännu bättre gratisutbildning på webben

Nya PIM - IT-utbildning på svenska Med Nya PIM kan du lära dig att skriva, mejla och surfa och mycket mer.
Är du också nyfiken på hur du kan använda datorn för att berätta till dina digitala bilder? Eller har också du fått lust att pröva på att göra videoinspelningar med din digitalkamera och lägga upp filmerna på YouTube? Du vill kanske berätta om din släkt och göra en inspelning som podcast för barnbarnen att lyssna på. Och har du en digitalkamera finns det ju alltid möjligheter att lära sig mer om bildbehandling, hitta bra fotosajter på webben, där du kan publicera dina foton.

Självstudier med Nya PIM. Ja, det är mycket vi gärna vill göra. Men hur gör man för att lära sig allt det här? Nu har Nya PIM precis lanserats. PIM har funnits i flera år och har varit ett fantastiskt läromedel på webben, alltid tillgängligt, utan kostnad. Nya PIM är helt suveränt, så mycket mer heltäckande med massor med handledningar och instruktionsfilmer. Och övningar avslutar varje nytt moment.

PIM - vad är det? PIM står för ”praktisk IT- och mediekompetens” och är en kombination av handledningar på Internet, studiecirkel och hjälp i vardagen.  Skolverket tog fram PIM för att stötta lärare som ville lära sig om datoranvändning och använda datorn i sin undervisning. Men alla vi andra kan också använda PIM och Nya PIM och lära oss allt det som vi längtar efter att kunna.

PIM anpassat för många operativsystem. I Nya PIM kan man välja att få handledningar som gäller det egna operativsystemet - Windows XP, Windows Vista eller Window 7 (som kommer i början av 2010.) Macanvändare med Mac OS X kan få handledningar på programvaror som bara finns för Macdatorer.

Bäst av allt är att Nya PIM nu har rikligt med instruktionsfilmer till de olika kapitlen. När det finns en liten triangel vid en klickbar innehållsrubrik innebär det oftast att där finns en instruktionsfilm som man kan titta och lyssna på med gratisprogrammet Flashplayer 10. Det programmet måste installeras i datorn.

PIM-sajten har tio flikar:
HANTERA - handledningar om operativsystem
SÖKA - Googlesökning och källkritik
SKRIVA - Handledningar till ordbehandling för Windows Office 2003 och 2007, Office 2008 för Mac och för OpenOffice
KOMMUNICERA - med epost, med sociala medier och med blogg (loggbok)
BILD - här finns bildbehandling med Photofiltre för Windowsanvändare och med iPhoto för Macanvändare
LJUD - spela in ljud med gratisprogrammet Audacity till dina filmer eller fotoberättelser
PRESENTERA - med Powerpoint för Windows eller för Mac eller med Impress från OpenOffice
PLANERA - här får man tips hur man kan använda kalkylprogrammet Excel för listor och många smarta användningar som man inte själv har tänkt på
VIDEO - gör film med Movie Maker eller med Macens iMovie av filmklipp som du tagit med digitalkameran eller av material från filmkameran. Ladda sedan upp filmen till YouTube eller till någon annan videosajt
LÄRRESURS - här finns mycket användbart för alla som vill skapa eget instruktionsmaterial.


Testa Nya PIM! Titta igenom flikarna i Nya PIM! Jag är övertygad om att du kommer att hitta mycket som du blir nyfiken på! Och kan ha glädje av!

via Uggleblogg: PIM 2009

Etiketter: , , , , , , , , , ,|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips