Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2011-04-14

 

Apples iPad lockar ovana seniorer till surfande på Internet

iPad Photo, Apple Per Naroskin bloggar hos nya tidskriften Modern Psykologi om frustrationen med teknik som vi inte förstår oss på. Måste det vara så svårt att använda en PC? Nu kommer vi alla under år 2011 att få ett epostkonto för myndighetsutskick. Men kommer alla att komma åt sin post, kommer alla att kunna använda den? Nja, kanske inte, såvitt de inte har omtänksamma söner och döttrar som hjälper dem med tekniken, kanske med att skaffa en Apples iPad - surfplattan som är lätt att använda och inspirerar till utforskande på Internet.

Läs Per Naroskins krönika hos Modern Psykologi!

Gamla mamma blev glad för paddan
(Här bara utdrag ut texten)
.....Det som slagit mig på sistone är att äldre människor verkligen skulle kunna ha en helt unik nytta av datorer på alla möjliga vis.
.....Användarvänligheten för äldre personer är extremt låg när det gäller datorer och smartphones. Fast det är en växande kundgrupp, i varje fall i Sverige.
....Det är lätt att bli otålig och det är hemskt att se gamla intelligenta människor i vanmakt över att tvingas till det ena förödmjukande tillkortakommandet efter det andra.
....Det måste gå att göra enklare!
Jag köpte en Ipad till min mor. Det visade sig vara en bra idé.
....Inlärningen är åtminstone något snäpp mer intuitiv än för vanliga datorer. Det poppar inte upp en massa skräp och man behöver bara använda det man vill. Och det är lättare att läsa böcker och tidningar eftersom man kan förstora texten (om det inte bara vore för att den dumma paddan blänker och är bakgrundsbelyst).


Läs mer om iPad
iPad - Lustbetonat surfande för alla!
iPad 2 - Mars 2011
iPad blev en succé!
"Surfplattor = Datorer för vanliga människor"

Knappar till Internet - Kan det bli enklare?

Etiketter: , , , , , , ,|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips