Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2006-08-21

 

Writely - Ordbehandla på webben!

Writely Utvecklingen är gynnsam för oss användare! Många program finns nu på webben som är gratis. Nyligen släppte Google sitt ordbehandlingsprogram Writely som de köpte tidigare i år och som jag då skrev om här i Surftips - Seniorer.

C|Net testade nyss fyra ordbehandlingsprogram som är tillgängliga på nätet utan kostnad. Writely fick bäst omdömen. Användare som har testat Writely är förtjusta över snabbheten i programmet.


Varför är Writely något för dig som är senior?

Med Writely kan man:

- skapa och publicera webbdokument med text, länkar och bilder

utan att ha
- egen hemsida
- hemsidesprogram (t ex FrontPage)
- html-kunskaper
- ftp-program som skickar upp filen till hemsidan för publicering.

Man skriver bara sin text i Writely, som fungerar ungefär som Word, trycker på publiceringsknappen och sprider sedan webbadressen i epost till sina vänner. Enklare än så här kan det inte bli att skriva och publicera på webben! Rena nöjet!

Det finns en annan viktig funktion i Writely som kan vara mycket värdefull för alla som har behov av att samarbeta om ett dokument - t ex föreningar, styrelser, familjer. Upp till 50 personer kan skriva i samma dokument, alla versioner som tillkommer sparas och den som sedan har ansvaret väljer ut den version, som fångar upp det bästa i samarbetet. Enkelt och smärtfritt!

Lagringsutrymmet i Writely är obegränsat, bildfiler som du vill lägga in har en maxgräns på 2 MB.


Vad krävs då för att få tillgång till Writely?

Antingen att man har en GMailadress till Googles epostprogram, eller att man får en sådan adress från någon som använder GMail (vilket jag gör, hör av dig) alternativt att man registrerar sig på Writely's hemsida. Lycka till!

P.S. Writely är naturligtvis dessutom en alldeles utmärkt, helt vanlig ordbehandlare! Som sparar allt man skriver var 10e sekund och ger massor med lagringsutrymme för filerna. D.S.

Läs mer: PC för Alla: Här kan du testa Googles Word-dödare

Nyckelord: , ,


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips