Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2008-06-17

 

Nästa dator - Välj en med dubbla operativsystem!

ASUS Express Gate "Det märkliga är att ingen har kommit på den här briljanta idén tidigare." Så skriver användartestaren hos Computer Sweden.

Är du miljömedveten och stänger av din dator när du har surfat färdigt för dagen? Då vet du också att det tar ett bra tag att få igång datorn igen, om du kommer på att det är något mer du vill göra.

Men snart är det här förlegat, när du har två operativsystem på datorn. Vill du surfa, chatta, se på video och lyssna på musik trycker du på Linuxknappen och så är du redo att surfa efter 5 sekunder. Så snabbt startar datorn. Du upptäcker kanske att du ofta klarar dig förbluffande bra med webbläsaren och Linuxsystemet utan att dra igång Windows och Microsofts Officepaket.

Jaja, först i framtiden, säger du. Men redan i höst kommer vi kunna köpa ASUS-datorer som är utrustrade med två operativsystem på moderkortet, skriver Engadget. ASUS Express Gate - tillverkas nu i stora kvantiteter både för bärbara och för stationära datorer. En Linuxvariant har lagts på ett flashminne som startar upp Splashtop, den sekundsnabba webbläsaren som vunnit teknikpriser. Eftersom operativsystemet Linux är gratis blir inte de här datorerna märkbart dyrare än andra. Och viktiga program finns förbereddda i webbläsaren.

ASUS Express Gate lanseras med begreppen miljövänlig teknik som är livsstilsbefrämjande. Varför inte använda det operativsystem som passar bäst för uppgifterna som du har framför dig - när du nu har ett enkelt val mellan två startknappar - Windows och snabbknappen!

Bildkälla: Engadget

Länk Nyckelord: , , ,


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips