Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2008-09-02

 

Logga in och kom igång med datorn!

Logga in Vuxenwebben/UR.se Såg du TV-programmet Logga in! i SVT1 den 1 september? Vi fick följa en grupp gotlänningar som upplevde glädjen med att lära sig använda datorn. Serien fortsätter med TV-program på en kvart under hela vecka 36 kl 14.55. Du kan också välja att se de fyra kvarvarande programmen i följd tisdag 2 september kl 10.00 - 11.00 i SVT1. De handlar om nätdejting, kreativitet på nätet, att hitta likasinnade och nätvandrarna.

UR samverkar med folkbildningen i kampanjen Logga in! för att ge en första knuff till de som är nyfikna på datorn och internet men som ännu inte har kommit igång. Här kan du läsa mer om projektet och få kontaktuppgifter! Det första programmet kan du se hos UR Play. Radion ger samtidigt en kurs i sju avsnitt om hur webben används.

Syftet med kampanjen Logga in! är bland annat att berörda efter tv- och radioprogrammen ska bli inspirerade att kontakta folkbildningen på hemorten för att lära sig mer om de digitala möjligheterna. Parallellt med att UR-serierna sänds vecka 36 visar folkbildningen sitt utbud i samverkan med bibliotek, banker, affärer och kommuner.

Visst går det att minska de digitala klyftorna! Sverige ligger redan på en ledande plats vad gäller datoranvändning bland 65+, inte minst gäller det kvinnorna, men många står fortfarande utanför datorsamhället och får nu en chans. Ta den! Det är så mycket roligt man kan göra med datorn!

Etiketter: , , , , , ,|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips