Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2010-07-10

 

Bodil Jönsson i Almedalen: Om äldre och lärande

Bodil Jönsson, TV4-intervju I Almedalen 2010 diskuteras det också om äldre. I år med bland andra välkända Bodil Jönsson, som intresserat sig i sin forskning vid Lunds Tekniska Högskola för teknikens anpassning till människors behov.

Vid Vårdalsstiftelsens seminarium om äldrefrågor sade Bodil Jönsson:

- Individuellt saknar vi idag förebilder för äldrelivet och även samhället saknar förebilder för framtidens äldre. Det sprider en domedagsstämning med "Varning för gamla"-förtecken.

Men denna negativa trend går att bryta. Ett steg vore att tekniksektorn upptäcker att äldres köpkraft är större än yngres och att man inser att äldre vill ha teknik som är enkel, effektiv och som underlättar oberoende.


Och på fråga om vad medierna kan göra bättre för att skapa en sannare och mer konstruktiv bild av äldre och åldrande:- Medierna kan mer och bättre hitta sätt att beskriva äldres inre processer, och mindre fokusera på det yttre. Att synliggöra tankar före handlingar tror jag kan berika vår bild av äldre och äldres bild av sig själva.

Läs hela artikeln i SPFs tidskrift Veteranen.

Mer av Bodil Jönssons tankar om äldres lärande och teknikanvändning kan du läsa hos Vårdförbundets Vårdfokus.

SvD: Kloka tankar om fredagsmys och oflyt Recension av Bodil Jönssons bok "Tio år senare" (Brombergs förlag)

TV4: Bodil Jönsson om sin nya bok Tio år senare hos TV4 (10 minuters samtal)

Etiketter: , , , , , , , ,|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips