Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2012-09-04

 

Learnist – iPad Lockar Surfande Seniorer!

Upptäck Learnist! Learnist ger dig massor med möjligheter att lära på nätet om allt som du tycker låter intressant. Helt gratis. När du själv har tid och lust.

Vad är då Learnist? Bäst beskrivs det som en interaktiv e-bok byggd med multimedia - eller digital anslagstavla. Learnist är öppet för dig att skapa eget eller lägga till innehåll till andras eller bara fördjupa dig i publicerade e-böcker.

Learnist består av ett antal plattor som kan liknas vid kapitel. Varje platta kan innehålla filmer, kartor, bilder, foton, blogginlägg, podcastprogram, infografer, artiklar m m som hämtats från nätet till eboken eller från din dator.

Learnist är ett bra exempel på hur socialt lärande kan gå till - den som kan något plockar ihop till en e-bok - andra kan fylla på med kompletterande material eller skriva kommentarer. Då blir det ett spännande samarbete med nyskapande och återanvändning av innehåll på webben.

Menyn överst på Learnists hemsida visar vilken typ av innehåll du kan hitta. Tjänsten är nyöppnad och det strömmar till nytt material dagligen. Än så länge är det mesta på engelska, men det går utmärkt att använda svenska, när man gör sina egna Learnist-plattor.

Hur kommer man åt innehållet? Välj en e-bok och bläddra i den uppifrån och ner! Klicka på länken under rubriken på den platta som du tycker verkar intressant. När du är klar - stäng då fliken i webbläsaren för att komma vidare.

Learnist med svenskt innehåll Jag har sammanställt åtta plattor om Apples iPad för nya (men även för vana) IT-användare i ett paket med rubriken iPad Lockar Surfande Seniorer! Vill du få information om nytt från mig, kan du klicka på Follow.

Hur gör man plattor i Learnist? Det är snabbt och enkelt att sammanställa utbildningsmaterial - andras och eget - att ändra på ordningsföljden av inslagen och att redigera innehållet. Man lägger enkelt in nytt innehåll med Add på menyraden eller med bookmarklet i bokmärkesmenyn. Nu finns det också appar för iPhone och iPad. Med iPhone-appen skapar man innehåll till Learnist. Med iPad-appen fördjupar man sig i allt som finns att hitta på Learnist-sajten. Alla som vill bidra med material om iPad är varmt välkomna! Sajten är öppen för samarbete!

Tack Flexspan, för tipset om Learnist!

Etiketter: , , , , , , , ,|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips