Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2013-10-03

 

Bästa program för lärande 2013




Du kanske ibland vill ha tips vilka IT-program andra använder och är nöjda med, gärna gratisprogram. Jane Hart, grundare av Centre for Learning & Performance Technologies är utbildningskonsult i England och mycket generös med tips till alla som utbildar på olika nivåer. Hon förser varje dag alla som är intresserade av gratistjänster med programtips. Hon uppmuntrar också en gång om året lärare att skicka in listor över de tio program som de använder mest och ge motiveringar till varför. Sedan 2007 har hon årligen gjort sammanställningar av all den information som hon har fått in.

I dagarna har årets lista över de 100 mest använda programmen för lärande blivit klar och du hittar ett bildspel med resultaten eller en lista och kommentarer till resultaten. Det är mycket intressant läsning! Här kan du hitta pärlor för egen del!

I år är det cirka 500 utbildare i 48 länder - huvudsakligen USA och England - som har skickat in tips om sina 10 bästa program. Sammanställningen visar vilka program som ligger i toppen och botten, vilka som klättrat sedan förra året och vilka som sjunkigt ner på listan.

Bli inte förvånad över innehållet! Det är inte Microsofts program du kommer att finna främst. Utan det är de alldeles utmärkta gratisprogram som vi alla kan använda på webben. Många kommer från Googles utvecklingslaboratorier, även skandinaviska Skype finns med högt upp på listan.

Pröva några av programmen och se om du hittar fördelar med att använda dem! Utbildningssektorn har fått lära sig att hushålla med pengarna - det är kanske därför som de har blivit föregångare när det gäller att välja gratistjänster.

Men tipsen på 100-listan är också utmärkta för seniorer! Upptäck även nya program som presenteras allteftersom hos IT och Äldre!

Etiketter: , , ,



|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips