Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2009-05-04

 

TidyRead för ökad läsbarhet på datorskärmen

Artikel i Computer Sweden På många webbplatser är texten pytteliten och läsningen störs av animerad grafik som drar uppmärksamheten till annonser. Det kan kan bli väldigt distraherande för seniorer.

Men det finns utmärkta hjälpmedel! Gratis dessutom! Det senaste är TidyRead, som jag stött på via bloggen Go2Web20.net. Det är en gratistjänst som ökar storleken på texten på webbsajten mycket kraftigt och som samtidigt visar bilderna som hör till artiklen.

Klicka här på TidyReads logga och se hur det här inlägget ser ut med TidyRead inkopplat.


TidyRead Du kan titta på en demonstrationsvideo hur TidyRead fungerar och vilka inställningar som du kan göra. Se videon i helskärmsläge (näst sista ikonen nere till höger).

För att installera TidyRead drar du bara en bookmarklet till verktygslisten för bokmärken i webbläsaren. När du är inne på en webbsida med liten text, klickar du bara på bookmarklet till TidyRead i bokmärkeslisten.

Om du använder Firefox, kan du installera TidyRead som tillägg till webbläsaren - det är bara att klicka på en knapp, så sker installationen automatiskt.

I Verktygsmenyn kan man välja de speciella webbsajter som man vill läsa med förstorad text. Annars aktiveras TidyRead på alla webbplatser som man besöker. Om man inte vill ha den förstorade texten klickar man bort den sekundsnabbt.

En annan gratistjänst är Readability som jag har skrivit om tidigare. Bilder klarar inte Readability av att visa så bra och Readability är dessutom mycket långsammare än TidyRead.

Med TidyRead behöver man inte leta efter de små bokstäverna i texten bland all reklam utan kan läsa bekvämt och utan störningar. Det är värt att pröva!

Uppdaterat 20 mars 2010
Tommy k Johanssons blogg om datorer & Internet: Smart tillägg i webbläsaren gör webbsidor lättlästa - Readability

Etiketter: , , , , , , ,|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips