Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2011-04-26

 

Lusten att lära lämnar oss aldrig!

Lusten att lära Det tror jag att de flesta som läser den här bloggen känner! Den lusten finns där jämt men vill hitta en miljö där man kan få leka, pröva på, känna att man lyckas, att det är kul, att man får tillgång till nytt, som man inte mött tidigare.

Många äldre berättar att de känner sig dumma framför en dator, trots att de tidigare haft kvalificerade yrken – för det tar tid att lära sig nya program och man glömmer mycket till nästa tillfälle framför datorn.

Så behöver det inte vara längre med teknik som är lätt att använda. Apple har visat att det är möjligt med surfplattan iPad. Nu kommer också många andra surfplattor med Androidsystemet. Man pekar på plattan, klickar på ikoner eller dubbelklickar för att öppna filer. Enklare och roligare kan det knappast bli.

Läs och njut av artikeln i Lärarnas Nyheter med Peter Gärdenfors, professor i kognitionspsykologi i Lund: Stimulera den livslånga lusten att lära,

tipsat av Stefan Pålsson i Twitter

Etiketter: , , , ,|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips