Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2006-07-28

 

Datorer kan frysa - i värmeböljan

Har din dator låst sig oväntat nu i sommarvärmen? När hettan slår till och datorjobbet måste genomföras, ställs det stora krav på utrustningen - fläktar och luftcirkulationen i datorn måste fungera, så att inte processorn blir överhettad. I så fall "fryser" hela datorn som en försvarsreaktion, för att inte viktiga delar skall förstöras.

Och det är kanske dags för användaren att också ta en paus och låta datorn få återhämta sig. Dessutom kan vi ju göra litet förebyggande underhåll, som att se till att luftväxlingen runt datorn är tillräcklig och att rengöra fläktarna, också de som sitter inuti datorn.

Man kan ta reda på hur allvarlig överhettningen är med ett gratisprogram - SpeedFan för Windows eller Temperature Monitor för Macintosh.

Nyckelord: ,

Guardian Unlimited: Computer Freezing? It might be too hot


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips