Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2008-09-04

 

Kom igång med datorn - delta i SeniorSurf!

Seniornett Norge SeniorSurf 2008 Idag arrangerar norska Seniornett SeniorSurf 2008. På drygt 300 mötesplatser i Norge kommer de att visa datornoviser vad man kan göra med datorn och på internet. SeniorSurf-arrangemanget sker i samarbete med bibliotek, äldrecentra och andra organisationer.

Titta in på Seniornetts hemsida! Varje år sammanställer de en tidning som delas ut under SeniorSurf-dagen. Artiklarna från årets tidning och från förra årets tidning kan du läsa på webbplatsen. Om du själv ganska nyligen har börjat bli bekant med internet, så finns det här kanske information som du kan ha hjälp av, t ex Bli bekant med internet, Ordförklaringar, Lär dig att söka på webben, Om nätvett och nätetikett, Så surfar du säkrare och mycket mer.

Nu när höstterminen drar igång finns det attraktiva erbjudanden här hemma i Sverige också att haka på för den som har bestämt sig för att lära sig använda datorn och utnyttja alla möjligheter som finns på internet. UR har tillsammans med Folkbildningen en kampanj den här veckan på TV och i radion - Logga in och kom igång med datorn!

SurfaLugnt lär ut om säkerhet på nätet på temadagar under hela hösten. SeniorNet Sweden genomför den svenska SeniorSurfdagen den 15 oktober i år runt om i landet. Också i Sverige sker det i samarbete med fokbiblioteken. Här kan du se förra årets webbplats hos SeniorNet Sweden som användes under SeniorSurf 2007. Som medlem får du utbildningen för datornoviser - Klicka för Kunskap - på CD-skiva och kan sedan träna hemma i din egen takt.

Men jag har ju ingen dator, säger du! För bara ett år sedan var det ingen som trodde att datorerna skulle bli så billiga som de nu har blivit. Prispressare är de små ultralätta bärbara datorerna som kostar ungefär 3.000 kronor. TechWorld samlar alla nya och tidigare modeller på en svensk specialsida, så att man kan få en överblick över utbudet. Men innan du köper en dator bör du fundera över dina behov och då är den här sjupunktslistan till stor hjälp.

Du kommer säkert att bli förtjust över alla möjligheter som bjuds på webben - träffa nya människor, läsa tidningar, handla, lyssna på musik, lägga upp foton när du blivit varm i kläderna och mycket, mycket mer! Och upptäcka hur roligt det är att surfa! Lycka till!

Uppdaterat 11 september 2008: Nett-TV: "Datakurs oppfylte jobb-drømmen" Om åpningen av SeniorSurf-dagen på Kragerø bibliotek

Uppdaterat 15 september 2008
SeniorNett Norge: De fleste over 65 er ikke på nett
Norska regeringen: Hvorfor kjøper ikke flere folk bredbånd

Bildkälla: Seniornett Norge

Etiketter: , , , , , , , ,|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips