Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2011-05-27

 

Ordna omröstningar enkelt med SMS!

Poll Everywhere - för gratis omröstning Idag när 97% av vårt lands befolkning bär med sig en mobil eller smart mobil, blir det ju möjligt att ta reda på vad människor i en stor lokal tycker och tänker. Man kan göra omröstningar med SMS-svar och presentera resultatet redan efter några minuter på duken så att alla kan se. Det här samspelet med auditoriet bör vi absolut använda ofta. När man sitter i publiken är det ju också betydligt roligare att ta ställning till det som avhandlas och bli delaktig.

Nu är det möjligt att enkelt göra sådana här omröstningar med Poll Everywhere. Det är helt gratis i mindre grupper och om publiken är mellan 30 och 50 personer kostar det 100 kronor den månad som man använder webbtjänsten (se betalningsplanen).

Testa gratis - du behöver inte ens registrera dig - genom att göra en flervalsfråga och en annan med fritext för SMS-svar (max 140 tecken). Det tar bara några minuter. Varje omröstning gäller en fråga som projiceras på vita duken. Där finns också angivet SMS-numret och en kod för just den här omröstningen. Med Poll Everywhere kan deltagarna också tweeta sina svar om de har en smart mobil eller skicka ett epostmeddelande.

Sedan kan den ansvarige ta ut resultaten efter några minuter som en PowerPoint-bild och alla kan se resultaten på duken. Och så är det möjligt att följa upp med fler omröstningar, eftersom det är så lätt att publicera nya frågor hos Poll Everywhere.

Poll Everywhere kan naturligtvis också användas via datorn av den som t ex vänder sig till stora släkten inför högtidsdagar för att samla så många som möjligt. Det brukar ju vara mycket som man behöver få veta allas uppfattning om. Du kommer antagligen själv på vad du kan använda Poll Everywhere till. Testa tjänsten!

via Kontoret på nätet: Ta fram era mentometerknappar

Etiketter: , , , , , ,|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips