Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2008-09-12

 

Gratiskurs hur du använder Gmail, Googles webbmail

Alison How to Use Gmail Gratiskurs Har du planer på att testa Googles webbmail som heter Gmail? Bedömare anser att Gmail i dagens läge är den vassaste webbmailen. Den är lätt att lära sig, den är snabb och den har många avancerade funktioner.

Nu finns det också en gratis webbkurs, där man kan få hjälp att komma igång med Gmail -How to Use Gmail. Utbildningsföretaget Alison har tagit fram en interaktiv kurs för datornoviser. Den är på engelska, har snygg formgivning, lagom takt, både skriftlig text och berättarröst och den är uppdelad i sex avsnitt.

Klicka på Startknappen. Sedan registrerar du dig hos Alison och kan komma tillbaka till de kursavsnitt som står närmast i tur. När det dyker upp en liten kanonkula med ett rött meddelande är det dags för dig att göra det du ombeds att göra, t ex skicka meddelandet. Då minns du lättare hur man gör när du sedan är på egen hand. Det är det här som kallas för interaktivitet, dvs att du själv använder programmets funktioner.

Titta in om du tror att kursen kan vara något för dig. Om du är nybörjare har du någon som ledsagar dig och ser till att du blir en duktig epostanvändare

Svenska Gmail ger en överblick över vad webbmailprogrammet erbjuder, men de har ingen utbildning på webben. Du kan ha stor hjälp av deras Hjälpcenter som är på svenska.

Alison har också andra gratiskurser på webben som jag har tipsat om tidigare. De har t ex interaktiva utbildningar i Microsoft Office 2003, en kurs för vart och ett av de ingående programmen. Här finns också grundläggande datorkunskap på engelska - Alison ABC IT (1-2-3).

Epost med Gmail DemoGirl Screencast Om du vill se en videoguide som visar hur man använder Gmail, så är DemoGirls screencast om Gmail utmärkt, men tyvärr liksom Alisons kurs på engelska.

Etiketter: , , , , , , , ,|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips