Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2007-10-19

 

Alison - din lärare på webben

Nu börjar det finnas bra utbildningsprogram på Internet, som bygger på att vi studerande är aktiva - det är ju då som vi lär oss och kommer underfund med vad vi måste jobba mer med. Utbildningarna använder sig av videoguider, så att man kan se hur man skall göra, kommentarer till vad man ser, kanske också texter på skärmen och övningar som man skall genomföra för att komma vidare till nästa etapp. På det här sättet är det roligt att lära!

Alison - The Global Learning Experience Tyvärr kostar många svenska webbutbildningar en rejäl slant. Men om man förstår litet engelska kan man komma undan helt gratis. Företaget Alison har IT-kurser i Windows, Microsoft Word, Excel, PowerPoint och Access och de är helt gratis om man väljer att registrera sig som enskild individ. Man har också möjlighet att träna sig för det europeiska datakörkortet, som kräver att man kan Windows och Officeprogrammen väl.

Alison - Touch Typing Skills Alison har också en utmärkt kurs i hur man skriver på tangentbordet för att undvika pekfingervalsen - Touch Typing Skills - med massor med roliga och nyttiga övningar. De har också ett antal utbildningar inom arbetsmiljöområdet. Här finns en översikt över kurserna.


Jag har tittat litet närmare på Touch Typing Skills och MS PowerPoint och tycker att Alison har lyckats utmärkt med att göra utbildningarna interaktiva - man lyssnar, läser och gör själv enligt tydliga anvisningar och man leds framåt i den takt som passar en bäst. Man kan göra ett pass då och då och nästa gång man kommer tillbaka kan man se hur många procent av kursen som man har avverkat. Man kan också själv bestämma i början vad man vill lära sig och bara använda just de utbildningsmodulerna.

Utbildningarna kräver att gratisprogrammet Flash är installerat i datorn och att man har bredbandsuppkoppling.

Bäst är naturligtvis att du undersöker själv om det här är något för dig! Priset är oslagbart - det är gratis! Och tiden som du investerar ger dig garanterat nya färdigheter!

via Jane Hart: ALISON - The global learning Experience

Länk Nyckelord: , , , , , ,


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips