Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2006-03-15

 

Live Clipboard

Clipboard Du använder antagligen ofta kopiera och klistra in mellan olika dokument - som en självklarhet. Men har du tänkt på att när du hittat något intressant på webben som du vill spara är det inte lika enkelt!

Jo, nu blir det snart det! Nu kommer det att gå att kopiera från webben och klistra in i ett annat webbdokument eller i dokument på datorn. Men inte bara det! Hela strukturen som bygger upp det man kopierar kommer också med. Därför heter det Live Clipboard. Det betyder att alla ändringar som sker i det som kopieras in också kommer att synas i kopian oberoende av när de görs.

Ray Ozzie, Microsofts chefstekniker, demonstrerade Live Clipboard på Etechnologykonferensen i San Diego för en vecka sedan. På kort tid har Microsoft tagit fram den här tillämpningen, som kommer att bli en oumbärlig funktion mycket snart. Det intressanta är att Microsoft tänker lägga ut Live Clipboard som öppen källkod, dvs inte kopieringsskydda och inte ta betalt för idén.

Läs gärna Ray Ozzies egen beskrivning i hans blogg om hur han fick idén och hur hans brors utvecklingsteam på mycket kort tid fick det hela att fungera.

Nyckelord:

Bildkälla: Clipboard Textkällor: mymarkup.net om Live Clipboard på svenska; Ray Ozzies tankar bakom Clipboard; Mer av Ray Ozzie om Clipboard; Om Ray Ozzies nya Clipboard; Om Clipboard


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips