Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2006-04-08

 

Det bästa från flera datorvärldar!

iMac-dator med Mac OS X och Windows XP Nyligen lyckades två datorgenier skriva program, så att Windows XP går att installera på de nya Macdatorerna med Intelprocessorer. Bedriften innebar att de vann en ganska stor summa pengar. Nu har Apple en programvara - Boot Camp - i betaversion som kan installeras på Macdatorer för att köra Windows XP.

Varför då Windows på Mac undrar gammal Macvän!? Macen som har ett operativsystem som är lättare att använda än Windows - inte minst för seniorer - och som dessutom hittills varit säkrare och stabilare.

Men om du liksom många ungdomar gärna spelar datorspel kan PC-miljöns alla spel nu användas på de nya Macdatorerna. Alla andra program som utvecklats enbart för PC-världen blir också möjliga att köra på Macen. I sommar levereras dessutom den lilla bärbara iBooken med Intelprocessor som det blir billigare att köra Windows på än MacBook Pro.

Apples förhoppning är naturligtvis att många PC-användare som prövar att spela på Macen upptäcker fördelarna med Macens operativsystem och övergår till Apple. Nästa version av Apples operativsystem - Leopard - kommer att innehålla stöd för Windows, men en Windowslicens krävs för installation av PC-program på Macen.

Windows Vista, det nya operativsystemet, är försenat till januari 2007, men det lockar kanske inte alla senioranvändare med tanke på dels höga prestandakrav på datorn och dels priset.

En ny undersökning gjord i Schweiz av bl a en svensk IT-forskare, Fabian von Scheele, visar att Windows XP är mindre effektivt än föregångaren Windows 2000. Användbarheten har försämrats i det mer komplexa nya operativsystemet och det är besvärligare att göra vissa operationer. Produktiviteten blir sämre.

Macdatorerna är ett bra alternativ för seniorer - därför att man inte behöver så mycket starthjälp eller arbete med uppdateringar och skydd mot virusattacker.

Vi inbitna Macanvändare fortsätter att dra nytta av Macens utmärkta produktivitet - ett koncept som fanns med redan från starten 1984 - och vi njuter dessutom av skönheten hos våra Macdatorer. Varför inte testa?

Uppdatering: Även Vista fungerar nu på Mac enligt CS. Mer information om MacBook Pro; Halvlätt att installera Windows på Macen/CS; Windowsanvändare går över till Macintosh

Nyckelord:

Bildkällor: iMac-dator med Mac OS X och Windows XP; OS-Wars Textkällor: Ny Teknik; Computer Sweden/Vinnare; BBC News; BBC News; Computer Sweden/MacBook snabbaste Windowsdatorn

iOS-Wars|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips