Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2007-06-04

 

Flektor - Skapar snygga videos av foton

Flektor Under det senaste året har vi fått många nya möjligheter att skapa snygga bildspel av våra foton och visa på webben utan att vi behöver köpa dyra program. Allt kan vi göra med webbläsaren och allt är gratis, till och med förvaringen av de färdiga bildspelen.

Bildspelsprogram har blivit väldigt populära - Slide, och Scrapblog är bara några exempel. Nu finns det också gratisprogram som kan göra ännu mer - blanda videofilmer och foton, lägga till ljud, bildövergångar, texter och spela upp som video. Det går också att lägga in chatt och frågor och på så sätt interagera med tittarna i realtid.

Flektor kan göra allt det här och det är dessutom inte svårt att bli filmregissör. Börja gärna med deras enklare variant - Quick Start - där man vägsleds igenom tre steg i processen att skapa ett bildspel/video. När du vill blanda foton, filmer, ljud och text (det kallas mashup) skall du använda deras fullständiga editor som ger dig oanade möjligheter till bildövergångar, filter, textutseende mm.

Börja med att titta på deras animerade introduktionsfilm på hemsidan - See our animated overview - som ger en bra bild av vad man kan göra med programmet. Du kan välja att göra en fotobok, vykort, bildspel eller fotovideo. Titta sedan också på exempel - många Fleks, som videofilmerna kallas, får man tips om på hemsidan.

Det är enkelt att komma igång! Även om Flektor är det mest avancerade programmet hittills i sin klass, är bedömarna ense om att det är det enklaste att använda! Det är ingen dum kombination! Gör så här:

1. Ladda upp dina foton, videos och ljud från datorn eller från din fotosajt till Flektor
2. Använd Flektors editorer - dra och släpp ditt innehåll till bildspelet, välj utseende, bildövergångar, lägg in ljud etc. Flektor har också inbyggd, lättanvänd bildbehandling för dina foton. Kolla hur det blir medan du skapar - använd Preview-funktionen
3. Bestäm hur du vill dela med dig av din Flektorvideo som lagras hos Flektor - lägg in den med kod i bloggen eller i en social nätverkssajt, skicka länk till vänner eller bestäm att din video skall vara privat
4. Du kan senare komma tillbaka till Flektor och jobba vidare med dina videoproduktioner.Master New Media har en mycket grundlig genomgång av hur man använder Flektor och massor med förklarande skärmbilder i artikeln. Bäst är förstås att du registerar dig hos Flektor och lär dig medan du testar! Det är lätt att komma igång och du får snabbt ett snyggt resultat!

Flektor får lovord i alla utvärderingar:
WebWare: Hands-on with Flektor's content creator
Mashable: Flektor to Launch Amazing MySpace Mashups
TechCrunch: Slide Reveals Big Stats; Look Out For Newcomer Flektor
Flektor: Flektors blogg om användning och nyheter

Länk Nyckelord: , , , , ,


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips