Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2007-10-04

 

Joost - se TV på internet!

Joost TV på internet Är du en Skype-vän som gillar att telefonera gratis över hela jorden samtidigt som du ser dina vänner i webbkameran? Då kommer du kanske också att bli en stor vän av Joost, nya internet-TVn som just öppnats för oss alla. Det skandinaviska radarparet Niklas Zennström och Janus Friis, utvecklarna bakom Kazaa och Skype, lanserar nu Joost efter något års uttestning tillsammans med användare. Du såg kanske nyligen programmet Rakt På med K-G Bergström när Niklas Zennström intervjuades.

De erbjuder en härlig TV-upplevelse på datorn med Joost. Det är väldigt enkelt att ladda ner och installera programmet. Sedan är man igång och kan välja bland en massa kanaler. Jag tittade litet närmare på dokumentärer och hittade många favoriter hos Explora - underbara halvtimmesprogram från hela världen - människor, natur och djur - se t ex The Third Planet, Omo River, Savannah och många fler..

Bildkvaliteten beror på snabbheten i bredbandsuppkopplingen. Min är för närvarande ganska långsam men jag hade inga problem alls med hack och störningar. TV-bilden visas över hela skärmen och är väldigt inbjudande.

Joost programpanel Program som man tycker om kan man spara till sin egen TV-kanal genom att dra ner programikonen till nedre delen av skärmen och klicka på spara. Joostprogrammet öppnas med programikonen och avslutas med ikonen överst längst till vänster (öppen cirkel med vertikalt streck i öppningen) i den transparenta programpanelen.

Joost finns för Windows XP och Vista samt för Mac med Intelprocessor och bredbandsuppkoppling krävs. Joost (uttalas som engelska 'juiced') är en programvara för att distribuera TV-program och andra former av videoinnehåll med hjälp av peer-to-peer-teknik. Det betyder att TV-programmet strömmas från en användardator som har aktiverat det program du är intresserad av - nästa gång kan det bli din dators tur att dela med sig. Men tekniken är helt osynlig för användaren.

Joost är gratis-TV, vilket bygger på att ägarna har förhandlat fram avtal med stora och små innehållsproducenter. I USA är programutbudet idag stort, ca 15.000 TV-program och 250 TV-kanaler. Här i Europa får vi tills vidare nöja oss med ett mindre sortiment av program. Gratismodellen innebär att kostnaden täcks via annonser i programmen. Ladda ner programmet till datorn och titta du också!

Läs mer! Wikipedia: Joost
Webware: Joost now open and free for everyone
Reviews Frantic Industries: Joost beta reviewed - TV just got a little smarter

IDG 10 okt 2007: CNN börjar sända på Joost i Europa

Länk Nyckelord: , , ,


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips