Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2007-09-14

 

Sociala webben fångar intresset hos allt fler!

social webb Undrar du över vad webb 2.0 eller sociala webben står för? Konferensen Webbdagarna har pågått i Malmö under den gångna veckan och flera artiklar har publicerats från konferensen.

Sociala mötesplatser såsom MySpace, som just nu introduceras i Sverige, och ungdomssajterna Lunarstorm och Playahead är bara några exempel på den dragningskraft som sådana här mötesplatser på webben har fått på senare år. Vi användare vill numera delta och vara aktiva på webben, knyta kontakter, dela med oss av foton och musik, skriva kommentarer och publicera våra egna bloggar. Tekniken gör det möjligt och gensvaret från användarna har varit enorm de senaste åren.

Aktuell statistik visar att många webb 2.0-sajter har ökat starkt under det gångna året. Tabellerna visar också vilka sajter som är mest besökta.

Hur den sociala webben kom till berättar Trebor Scholz om i ett vackert och kunnigt bildspel, som nog kräver att man har litet förkunskaper.

Om du blir nyfiken på vad det finns för svenska communities kan du titta på den här sammanställningen som Internetliv.se har gjort.

Mötesplatser för seniorer är det mer tunnsått med i deras uppställning. De nämner bara SeniorKontakten. SeniorNet Sweden finns också som en mötesplats för seniorer som vill lära sig om IT och internet och som vill dela med sig av sina IT-kunskaper. I diskussionsforum handlar det också mycket om att mötas och få vänner på webben.

Internet World: Privata tjänster driver webbrevolutionen
Internet World: Webb 2.0 - bakom hajpen finns webben
Internet World: Communities blir nätets startpunkt
CIO Sweden: Webb 1.0 mot webb 2.0 - detta har förändrats
Read/WriteWeb: Social network types. motivations, and the future
Surftips - Seniorer: Nytta och nöje med webbens gratisprogram
Surftips - Seniorer: Surfpärlor på webben

Bildkälla: CC:Margoc/Flickr

Länk Nyckelord: , , , ,


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips