Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2008-02-23

 

Gruppera dina bokmärken på skrivbordet!

Deskload Bookmärkestjänst Vi fungerar olika, vi människor. Vet du exakt på vilken hylla ett visst papper ligger fastän du kanske har massor med papper i många högar? Eller kan du gå rakt på en bok som du inte bläddrat i på 30 år och plocka ut den ur bokhyllan? Om du fungerar så, betyder det att du använder din spatiala färdighet för att leda dig rätt.

Men för det mesta fungerar inte datorerna spatialt. Man kan visserligen sortera in favoriter i mappar, men det är sedan lätt att tappa bort sig när man vill hitta tillbaka till en viss webbplats, om man har samlat på sig många mappar fulla med bokmärken/favoriter.

Nu har det kommit en gratistjänst som fungerar enligt den spatiala principen. Med Deskload kan man lägga upp ett antal skrivbord med olika utseenden och placera in bokmärken på de olika skrivborden efter någon visuell princip. Man kan klumpa ihop vissa bokmärken, ha något bokmärke överordnat de andra och lägga vissa bokmärkeshögar riktigt långt ifrån varandra. Du förstår säkert den här spatiala principen.

Det finns en demonstrationsvideo som visar hur man gör. Den är gjord av skickliga DemoGirl och är på engelska, men man förstår hur gratistjänsten fungerar genom att titta på videon några gånger. Man behöver bara registrera sig om man vill komma åt sin Deskload från flera datorer.

Klicka på den lilla svarta pilen vid "MyDeskload" och välj att Lägga till (Add) eller redigera (Edit) ett bokmärke. Förbered bokmärken som du vill lägga upp, så att du kan klistra in webbadressen och ge bokmärket ett namn och en ikon. Välj en ikon till varje bokmärke annars kan det bli svårt att hitta bokmärket. När man dubbelklickar på bokmärket hamnar man på webbplatsen. Dra bokmärket till en lämplig plats på skrivbordet. Under "Edit Settings" kan du välja utseende på skrivbordet.

Deskload är en webbtjänst, vilket betyder att du kommer åt dina bokmärken med webbläsaren från alla datorer som är internetuppkopplade. Du behöver bara logga in till ditt område. Kanske kan det här bli en användbar tjänst för dig! Det kan vara värt att pröva!

Länk Nyckelord: , , , , ,


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips