Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2008-09-16

 

Namntrender och förnamnens Tio i topp

World Names Profiler Det är intressant att se hur flicknamn och pojknamn lever i cykler. Enligt SvenskaNamn ser jag att namnen på både min farmor Selma och mormor Signe som föddes i slutet av 1800-talet nu ökar. Här finns också en Namntoppen som visar lokala variationer över Sverige.

NameVoyager är en intressant tjänst som visar när olika förnamn var som mest vanliga. Mitt namn Anita var som vanligast på 40- och 50-talen men nu är det ovanligt att föräldrarna ger sina små flickor det namnet. Testa med att skriva in ditt eget namn och se under vilken period som det förekom mest.

SCB har fört namnstatistik över de vanligaste förnamnen under åren 1998 - 2007. Det är spännande att se vilka namn som toppar listorna och som sedan sjunker undan i glömska.

Det kan ju också vara intressant att veta i vilka delar av Sverige och världen som det egna efternamnet är vanligt förekommande. Public Profiler ger blixtsnabbt den här informationen.

Nog är det mycket spännande som man kan ta fram med datorn! De här länkarna fick jag tips om i Ohsohightechs blogg.

Surftips - Seniorer:
Vad vet du om ditt namn?
Vanligaste flick- och pojknamnen år 2004

Etiketter: , , , , ,|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips