Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2009-02-26

 

Äggklocka i datorn

Digital äggklocka Du sitter vid datorn och surfar och vill inte missa ett TV-program eller potatisen som snart är klar på spisen. Då är den superenkla Äggklockan utmärkt. Gå till e.ggtimer.com och skriv in nedräkningstiden i adressfönstret, t ex http://e.ggtimer.com/5minutes. Det går bra med timmar också, t ex http://e.ggtimer.com/2hours30minutes. Men skriv nedräkningstiden på engelska - hours, minutes - som i exemplen. När tiden är ute ljuder det till med två kraftiga signaler och du får meddelandet "time expired" på skärmen.

Du kan naturligtvis göra annat under tiden. Lägg in den här nedräkningen i en flik i webbläsaren och arbeta i andra flikar. Det är skönt att avlasta minnet med sådant som datorn klarar av utmärkt. Äggklocketjänsten är naturligtvis gratis och praktisk att ha lätt åtkomlig som bokmärke/favorit.

Bildkälla: notanartist/Flickr

via Digital Inspiration

Etiketter: , , , , ,


2009-02-23

 

Frusen våg i Antarktis

Frusen våg i Antarktis Vädret i Antarktis har varit kallare än vanligt i år. De här fotona visar vilka fantastiska isformationer som skapas när vågor slår mot land och blir till is omedelbart. Det är mäktigt!

Vi får också se hur is bildas med olikfärgade band beroende av omgivningen - blått om smältvatten fryser in i isen, grönt om isblocket faller i vatten som är fullt med alger, brunt, svart och gult om isblocket kanar ner i vattnet över sediment på land.

Njut av skönheten! Du slipper vara ute i drygt 40 grader kalla vindar!

Tipstack till Eva Hoeg

Fotokälla: Discarded Lies

Etiketter: , , , ,


2009-02-13

 

Dagar med min pappa

Phillip Toledano - Days with My Father En innerlig och vacker fotodagbok som Phillip Toledano skriver till sin 98-årige pappa, som har problem med sviktande minne.

Bild: Phillip Toledano - Days with My Father

Tipstack till Bild och foto

Etiketter: , , ,


2009-02-10

 

25 år med Appledatorer

Apple Form Factor Evolution - Bildspel tillverkat med PhotoPeach.



Surftips - Seniorer: Gör bildspel med musik hos PhotoPeach!
Computer Sweden/Sista ordet: För uppysta och ängsliga

Etiketter: , , , , , , , , , ,


2009-02-08

 

Ring 1177 till Sjukvårdsrådgivningen

1177.se Nya Sjukvårdsrådgivningen Nu kan du lära dig ytterligare ett kortnummer som kan komma väl till pass i kritiskta situationer. Ring 1177 eller gå in på www.1177.se när du behöver tillförlitlig information om sjukdomar. Det är Sjukvårdsrådgivningen som har fått ett nytt kortnummer från och med februari 2009. Delar av södra Sverige är redan inkopplade och successivt kommer 90% av svenskarna under året att få tillgång till tjänsten.

Så använder du tjänsten 1177

* Ring 1177 - Sjukvårdsrådgivningen - om du eller någon anhörig blivit sjuk och behöver rådgöra med en sjuksköterska.

* Besök www.1177.se för att få information om hälsa och sjukvård och själv läsa om t.ex. sjukdomar, läkemedel och behandlingar.

* Ha boken 1177 Egenvårdsguiden till hands på de platser där du saknar Internet-uppkoppling.

* Vid akuta, livshotande tillstånd ska du alltid ringa 112.


IT i Vården: Ny nätadress för råd om vård

Etiketter: , , ,


2009-02-03

 

Google Sites fixar din webbplats!

Handledning på svenska till Google Sites webbsajtprogram Tänker du göra en webbplats? Google Sites är ett lättanvänt publiceringsverktyg och här får du vägledning på svenska. Som är gjord i Google Sites.

Många seniorer vill göra en egen hemsida men vill inte gå vägen över att lära sig html-kodning. I dagens läge är det ju inte heller alls nödvändigt. Google Sites är bara ett av många webbsajtprogram, där man verkligen tänkt på användbarheten. Google Sites är lätt att använda, med svensk text, resultatet kan bli riktigt snyggt och så är det gratis, inte att förakta.

Varför vill man då använda Google Sites eller något annat hemsidesprogram och inte ett lättanvänt bloggverktyg? Oftast för att man vill ha en klar struktur på webbplatsen. I bloggen hamnar det senast skrivna ju alltid överst och det kan vara svårt att hitta fram till viktiga avsnitt.

I Google Sites är det ovanligt lätt att skifta mellan publiceringsläget och läsläget - klicka bara på knappen "Redigera sida". Om man använder kontorspaketet Google Docs kan man infoga alla typer av filer direkt i Google Sites. Här finns också ett smidigt sätt att göra enkätfrågor och lägga in på webbsajten för att besvaras. Google Sites är i grunden ett samarbetsprogram, där alla som man bjuder in kan arbeta med sidorna.

Med tanke på samarbetsmöjligheterna är Google Sites lämpat för mångas behov t ex för den lilla föreningen, där medlemmarna vill kunna påverka programmet och verksamheten, för släkten där alla kan skriva loggböcker och släktskildringar, lägga in foton och för många fler.

Google Sites kanske är precis rätt för dina behov! Handledningen ger en överblick vad du kan göra med programmet och hur du gör det. Du kommer igång direkt!

Etiketter: , , , , , , , , , ,


This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips