Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2009-03-17

 

Lizzer förgyller din webmail eller blogg med bilder och länkar

Du skriver mejl om något intressant till en vän och kommer på att du vill illustrera mejlet. Nu är det riktigt enkelt att göra det med Lizzer!

Lizzer är en bookmarklet som du drar till din bokmärkesmeny i webbläsaren. Sedan när du skriver ett mejl eller ett blogginlägg och vill ha litet mer "kött på benen" så klickar du bara på knappen "Launch Lizzer" i bokmärkesmenyn. Då får du upp en meny med upp till sju erbjudanden. Du gör en sökning på ditt ämne, t ex netbooks ->"Find links", och kan då sekundsnabbt se, att du har fått upp 20 foton i Flickr med CC-licens (som det är tillåtet att använda), 10 YouTube-videos, 4 nyhetsartiklar om netbooks hos Google News, 19 artiklar i Docstoc om netbooks. Nu är det bara att titta närmare på allt det här materialet och välja vad du vill lyfta in i mejlet eller i blogginlägget.

Lizzer Bookmarklet Man klickar på ett foto, förhandstittar på det och sedan väljer man pilen på fotot, så infogas bilden i mailet eller i bloggen. Så praktiskt och så snabbt! Lika lätt är det att infoga YouTube-videos.

Gör så här! Registrera dig hos gratistjänsten Lizzer och välj vad det är för information du vill kunna lägga in framöver - foton, artiklar, videos, nyheter etc. Installera sedan Lizzers bookmarklet enligt de anvisningar du får på skärmen. Lizzer fungerar lika bra på Macdatorer som PCdatorer, liksom ihop med de flesta webbläsare.

Använd sedan Lizzer när du skriver mejl eller skiver blogginlägg. Det är superenkelt att använda och innehållet blir mer informativt!

Tips via GO2WEB20 Blog/The Power of one Bookmarklet

Etiketter: , , , , , ,|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips