Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2011-08-26

 

Samla webbtips om dina intressen – Publicera med Scoop.it!

Scoop.it Nu har det blivit ännu enklare att göra en egen webbplats och samla innehåll från nätet till en riktig fyndplats! Scoop.it! heter gratistjänsten som gör detta möjligt.

Du bestämmer dig för ett ämnesområde som du vill täcka. Sedan är det bara att lägga in alla webbsajter med innehåll som är intressant för ditt ämne. Det är enkelt och snabb att skapa en webbplatst! Här finns ett litet smakprov på webbaktuellt som jag startat om IT och äldre.

Vid starten drar du bokmärket "Scoop it" till bokmärkeslisten i webbläsaren. När du sedan är inne på en intressant webbsida, klickar du bara på bokmärket "Scoop it". Högra delen av fönstret laddas då av Scoop.it och fylls med Rubrik till artikeln, webbadress, text till ingressen och oftast en liten bild. Du kan förbereda med att kopiera den text som du dessutom vill visa. Du klistrar in den innan du trycker på Publicera-knappen och granskar resultatet. Så enkelt är det!


Innehållet publiceras till din bloggsida hos Scoop.it. Du kan organisera innehållet genom att välja bästa platsen för innehållet i din tvåspaltiga "nyhetstidning". Och sedan ser du till att dina läsare får del av innehållet via delningsfunktionen, t ex till Facebook och Twitter. De kan också, när de själva blivit "Scoopare", föreslå innehåll till din webbsajt - men det är du som bestämmer vad som publiceras.

Scoop.it kan ses som ett visuellt sätt att dela med sig av bokmärken till sina läsare. De får med Scoop.it mycket bättre information om innehållet än vad man får i vanliga fall med en enkel webblänk.

Använd Scoop.it – Gör så här:
• Välj namn på ämnet noggrant - det blir en del av webbadressen
• Bestäm vad ditt favoritämne ska handla om
• Använd Scoop.it! för att skapa webbplatsen
• Alla "Scoopare" som hittar något intressant kan bidra med det - Använd Suggest-knappen
• Scoop.it! föreslår också innehåll som du kan lägga in. Klicka på knappen Curate och gå igenom förslagen

Scoop.it! liknar Google Reader's Delafunktion som jag använder dagligen för IT-nyheter - Aktuellt och läsvärt om IT - AnitaRi delade objekt. Men Scoop.it! ger mycket större kontroll över hur artiklarna presenteras och med Scoop.it! kan intresserade samarbeta om innehållet.

Scoop.it! är en gratistjänst. Titta gärna in hos Robin Good, som i många år har tipsat om webbsajter, och som nu har startat sju Scoop.it-webbar.

För att komma igång måste man be om att få en inbjudan från Scoop.it!. Sedan börjar det roliga! Skaffa en inbjudan och kom loss du också!

Etiketter: , , , , ,|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips