Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2011-11-28

 

Bästa webbtjänsterna för oss som vill lära på webben

Sociala Media ikoner Twitter, YouTube, Google Dokument, Skype eller bloggprogrammet WordPress - är det gratistjänster som du använder dig av och inte skulle kunna vara utan? De här gratistjänsterna toppar i vilket fall årets mest kända lista över webbprogram som hjälper oss att stödja lärandet på webben.

Jane Hart är en välrenommerad utbildningskonsult i England och hon har i fem år ställt den här frågan till sina läsare. De är huvudsakligen lärare. Och varje år har hon publicerat resultaten på de mest använda programmen/gratistjänsterna.

I år har hon nyligen publicerat 2011 års resultat som bygger på svar från 531 aktiva internetanvändande lärare. Hon ger oss också i sin sammanställning möjligheter att se hur respektive verktyg bedömdes de tidigare fyra åren. Sammanställningen är av hög kvalitet och det är intressant att dra slutsatser om resultaten. En sådan slutsats är att webbanvändare numera i väldigt stor utsträckning använder sig av gratistjänster på webben, tjänster som man inte behöver ladda ner som program utan kan använda direkt i webbläsaren.

Du kan se sammanställningen i olika format - antingen i form av en PowerPointpresentation på nätet hos Slideshare eller som en sammanfattning i ett webbdokument. Innehållet är detsamma. Här finns massor med intressanta gratistjänster som du kan undersöka och använda. Under de gångna två veckorna är det 43.000 besökare som tittat på listan. Varför inte också du!

Jag är en flitig brukare av många tjänster på listan och uppskattar verkligen webbtjänsterna, som gör att det inte är krångligt längre för oss Macanvändare att kommunicera med er PC-användare.

Etiketter: , , , ,|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips