Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2011-02-27

 

Variera arbetsställningen vid datorn - innan det är för sent!

Den internationella Musarmsdagen infaller den 28 februari varje år. Till synes "lätt" arbete vid datorn kan ge väldigt smärtsamma problem på sikt. Därför är det viktigt att inte sitta för länge vid datorn, att ta pauser, att ändra på arbetsställningen och variera hur du arbetar.



Läs om hur du kan undvika att få musarm!
Surftips - Seniorer: Så undviker du musarm och datorskador
Surftips - Seniorer: Musarm drabbar kvinnor oftare än män
SvD: Även musarmen har en dag
BBC: Repetitive strain injury
Behandlingsförslag

Etiketter: , , , , ,


 

Avlasta minnet - Bli påmind via epost med Remindr!

Remindr.info Varför belasta minnet när datorn via epost kan påminna dig när det är dags? Gratistjänsten Remindr är visserligen på engelska men väldigt enkel att använda.

Skriv bara in vad du ska göra, ange datum när det ska ske och klockslag. Skriv slutligen in din epostadress i fönstret nere till höger (user@domain.com) och klicka på stora gröna knappen Thanks! Du får direkt en bekräftelse!

Sedan är det bara att titta i eposten när det börjar bli dags. Enklare än så här kan det knappast bli! Man behöver inte ens registrera sig! Prova själv och se om Remindr passar dig!

via Arwengrim: Bli påmind via Internet

Etiketter: , , , ,


2011-02-24

 

Samsungs stora surfplatta Galaxy Tab 10.1 bådar gott!



PC för Alla presenterar också elva nya 7-tums surfplattor med Androidsystem som kommer under våren.

Etiketter: , , , , , , ,


2011-02-23

 

Djuphavsfiskar

Steve Bloom Snart öppnar en fotografisk utomhusutställning i Edinburg med jättestora bilder av kända fotografer - "Nere i djupet". Steve Bloom ställde ut på Kongens Nytorv i Köpenhamn för fem år sedan. Då var temat Afrikanska djur.

Nu visas ovanliga djur som lever djupt nere i havet. Titta på hans vackra fotobildspel på nätet! Titta också på hans bildspel med andra teman.

Bläddra också bland fotografer och fototeman som du hittar på Steve Blooms hemsida. Ett femtontal fotografer visar sina verk med massor med olika teman. Djur är rikligt företrädda (Choose subject). En sann fest för ögat!

Etiketter: , , , , ,


2011-02-15

 

5:e generationens enkla mobiler har kommit

Doro Phoneeasy 615 Doro Phoneeasy 615 är svenska företaget Doros första användarvänliga 3G-mobil, som har en kamera med upplösningen 3,2 megapixlar. Den har konstruerats speciellt med tanke på äldre personer för att det ska vara enkelt att skicka sms och att ställa in typsnittsstorlek på skärmen. Doro Phoneeasy har ett rekommenderat pris på 1800 kronor och finns i färgerna svart och röd.

Läs mer i Surftips - Seniorer om lättanvända mobiler:
Varför inte ge en mobil som julklapp till far- och morföräldrarna?
Dags att köpa ny mobil?
Androidmobil eller Seniormobil? – Det är frågan!
Prisvärd budgetmobil - ZTE Blade

Etiketter: , , , , ,


2011-02-14

 

IDG: Flodvåg av Androidtelefoner på Barcelonamässan



Computer Sweden: ZTE satsar på stora mobiler och pekplattor med 4g
PC för Alla: Här är de hetaste prylarna från årets mobilmässa

Etiketter: , , , ,


 

Alla Hjärtans Dag hos Google Sök

Alla Hjärtans Dag Gör en sökning med Google Sök idag så möts du av en varmt röd Google-logga dagen till ära! När du klickar på loggan kan du läsa massor om Alla Hjärtans Dag och hur dagen firas.

Hos Nikke Index kan du också se tidigare loggor för just den här dagen. Litet internetvärme kan behövas den här smällkalla Alla Hjärtans Dag! Grattis!

En viktig tankeställare inte bara denna Alla Hjärtans Dag.

Etiketter: , , ,


2011-02-13

 

Till alla kattvänner.....

Etiketter: , , , ,


2011-02-12

 

Bli kunnig MS Officeanvändare med PC för Allas proffstips!

Etiketter: , , , , , , ,


2011-02-10

 

PC för Alla jämför de hetaste surfplattorna



MacWorld: "Ipad 2 har redan börjat tillverkas"
MacWorld: Rykte: Ipad 3 kan komma redan i år
Apple: Guidade turer – iPad
PC för Alla: HP utmanar Apples Ipad - här är nya surfplattan
TkJ: HP satsar på WebOS i ny surfplatta
Scobleizer: A closer look at HP TouchPad
Scobleizer: HP TouchPad - Video och Varför lockar den till köp

Etiketter: , , , , , , , ,


2011-02-08

 

Joliprint - Spara webbsidor i .PDF-format

Joliprint.com
Ibland vill man spara en webbsida exakt som den ser ut med bilder, datering, textutformning, länkar för att kunna komma tillbaka till den senare. Då behöver man ett bra verktyg som konverterar webbsidans html till PDF-format. Gratistjänsten Joliprint ger dig de här möjligheterna snabbt och snyggt.

Kopiera bara webbadressen till webbsidan som du vill föreviga. Hos Joliprint klistrar du in webbadressen och sparar med Joliprint it!-knappen. Det tar inte många sekunder förrän du har en .pdf-fil på din hårddisk. Min webbtext blev visserligen tvåspaltig, men snygg och bilder och länkar fungerar precis som på webben.

Du som ofta vill använda Joliprint väljer att dra deras "bookmarklet" till bokmärkesmenyn i din webbläsare. När du vill spara en webbsida som du är inne på, klickar du bara på "bookmarklet" - pdf-filen är klar på din hårddisk! Om du har en blogg kan du installera Joliprint på bloggen för dina läsare, så att de kan spara sidor de vill behålla i pdf-format.

Testa själv och spara länken till Joliprint som favorit!

via ReadWriteWeb: API of the Week: Convert HTML to PDF with Joliprint

Etiketter: , , , , ,


2011-02-07

 

Se västvärldens konstskatter på datorn!

Vet du vad följande museer har gemensamt?
• Uffizigallerierna i Florens
• Hermitaget i St. Petersburg
• Versaillespalatset i Paris
• MoMA - Moderna Museet i New York
• Reina Sofia-museet i Madrid
• Van Gogh-museet i Amsterdam



Ja, de kan besökas på nätet och de ingår i Googles nya Art Project. Google använder samma teknik som när de fotograferar stadsmiljöer – Google Street View-teknologi. Men här låter de kameran vandra runt i välkända muséer från hela världen. Vi kan alla sitta bekvämt i våra fåtöljer och njuta av ett tusental konstverk från många sekler tillbaka.

Gör så här! Välj ut det museum som du vill besöka i vänstra menyn. Använd sedan högerpilen i högra menyn som innehåller utvalda tavlor, många av dem kan ses i hög upplösning. Med den här metoden missar du inte muséets "kända" tavlor.

Men du kan också välja att strosa runt i museet – Explore the Museum. Zooma in i utvalda målningar som har HD-skärpa.

Titta på videon Visitor Guide (se ovan), så får du tips om hur du kan använda webbplatsen. Du kan till och med skapa din egen konstkollektion om du har ett Googlekonto genom att samla på dina konstfavoriter med en länk nere till höger i fönstret.

I videon Behind the Scenes kan du få en uppfattning om hur projektet genomfördes.

The New York Times 6 febr 2011: The Work of Art in the Age of Google

Etiketter: , , , ,


2011-02-03

 

Cyklonen Yasi drog fram.....

Cyclonen Yasi Cyklonen som dragit fram över nordöstra Australien under natten lokal tid har nu tappat i styrka när den fortsätter in över land från Stora Barriärrevet. Två människor saknas och den materiella förödelsen är stor.

Nätbilagan av Brisbane Times har ett bildspel med hundra foton - som visar stora privatbåtar som sköljts långt upp på land, hus i spillror, träd med enorma rotsystem kullvälta och stora områden under vatten.


Photo: Paul Crock

Måtte naturens krafter nu ge den här delen av världen lugn – återuppbyggnaden kommer att ta tid och sorgen över allt förlorat blir tung att bära.

via DN.se: Yasi dundrar in över Queensland

SolarWatcher's väderprognos och förklaring: Tropical Cyclone Yasi - 30th JAN 2011

Etiketter: , , , , , ,


2011-02-02

 

IKEA jämförs med Apple

IKEA vs Apple

Grundarna Ingvar Kamprad och Steve Jobs ställs mot varandra i den här jämförelsen – Ikea vs. Apple. Sammanfaller i tid med Uppdrag gransknings programserie om IKEA.

Etiketter: , , , , ,


This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips