Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2008-12-14

 

Påminnelsetjänster för gammal och ung

Remindr.info Påminnelsetjänst på webben Nog är det skönt att avlasta minnet - post-it-lappar, att-göra-listor, knut på näsduken - ja, metoderna är många. Nu med datorernas hjälp har vi ännu fler möjligheter. Att-göra-program toppar nog nästan listorna över småprogram. Jag tänkte göra dig uppmärksam på två väldigt enkla och användbara program - Remindr och Extraminne.

Ibland vill man bara göra en snabb och enkel notering och bli påmind när det är dags. Remindr.info är då ett bra val. Remindr kräver ingen registrering och kostar inget. Det kan inte bli enklare än så här att hålla koll på det som man inte får glömma.

Gör så här på webbsidan hos Remindr:
- skriv in vad du skall komma ihåg
- datum när du vill bli påmind och eventuellt klockslag
- hur du vill bli påmind - på ett eller flera av fyra olika sätt - via epost, Twitter, Jabber/Gtalk eller mobilen
- avsluta med att klicka på den gröna knappen Thanks!
- du får omedelbart en bekräftelse och kan ändra om något blivit fel
- när det sedan är dags, får du en påminnelse i eposten eller på det sätt som du valt att bli påmind.

Men mitt favoritprogram för påminnelser är Extraminne.se som också är en gratistjänst. I Extraminne skriver man in uppgifterna i en årsalmanacka. Här måste man registrera sig och kan sedan skriva in allt man vill bli påmind om.

Almanackan gör att man får en bra överblick. Födelsedagar kan man välja att bli påmind om varje år, gärna viss tid i förväg och dessutom på själva dagen. Man kan välja att bli påmind via SMS och/eller epost.

Genom att gå tillbaka i den här digitala Extraminneskalendern har jag också en bra dagbok och kan kolla upp viktig information bakåt i tiden.

Extraminne är på svenska, snabb och lätt att sköta - en utmärkt avlastning för minnet! Jag har den lätt åtkomlig som en flik i webbläsaren och använder den ofta.

Fler påminnelseprogram:
Mashable: 100+ More Ways to Organize Your Life
Top 100 Tools: Remember the Milk
Surftips - Seniorer: Avlasta minnet - Bli påmind via epost med YourLi.st

Tipstack till Scary Mary

Etiketter: , , , , , , , , ,|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips