Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2005-08-31

 

Wikipedia på svenska - framgångsrik uppslagsbok på nätet

Wikitekniken är en enkel och fascinerande form för textbehandling. Man skriver utan några krusiduller, det är lätt att lägga in länkar och bilder. Men mest spännande är att man kan gå in och redigera i andras texter - om man tycker att man har något att tillföra.

Wikipedia - det stora uppslagsverket på engelska - har nu Yahoo som sin partner. Det som är anmärkningsvärt i Sverige är att under de senaste fyra åren har Wikipedia på svenska i dagarna fått mer än 100.000 artiklar i sin Fria Encyklopedi. Läs mer om hur uppslagsverket har tillkommit.

Vad är Wikipedia? "Wikipedia är en fri encyklopedi, ett uppslagsverk med öppet innehåll. Det innebär att texten är fri att använda och förändra hur som helst, till vad som helst. Artiklarna skrivs av frivilliga deltagare över hela världen, dygnet runt. Vem som helst kan läsa, redigera och lägga till artiklar - när många bidrar med lite, blir det snabbt stort. En gammal slogan är 'bidra med det du kan, och det du är beredd att lära dig'."

Svenska Wikipedia besöks av 66.000 nyfikna läsare varje dag. Titta in du också!

via Mymarkup.net


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips