Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2006-07-05

 

Inte längre support på Windows 98

Från om med den 11 juli 2006 kommer inte Microsoft att ge support till Windowsanvändare med Windows 98. Men oroas inte - de supportinstruktioner som finns på Microsofts webbsida kommer att finnas kvar även framöver.

Det finns enligt uppgifter från Washington Post ungefär 70 miljoner datoranvändare i världen som fortfarande använder Windows 98 och Windows Me.

Många seniorer använder ärvda datorer och äldre system som fungerar. Inom SeniorNet Sweden finns det fortfarande kompetens att hantera de här äldre systemen och dela med sig av sina kunskaper.

Det som förvånar är alla stora företag som fortfarande använder äldre Windowssystem i sin verksamhet. För att inte behöva förnya datorparken och för att systemen fungerar.

Vi kan nog räkna med att Windows Vista och Office 2007 kommer att ta lång tid på sig innan de har ersatt tidigare operativsystem. Alla som köper nya datorer kommer att använda Windows Vista. Men seniorer behöver inte investera i dyrt Office 2007. Det finns massor med utmärkta Web 2.0-program som både är gratis och som är betydligt mer lätta att lära och komma igång med än stora, omfattande Office 2007.

Här bara några exempel: Zoho Office Suite, Writely, ordbehandlare, Thumbstacks, presentationsprogram och Googles Spreadsheets, Social Text/wikiCalc, kalkylprogram och så naturligtvis Open Office, som är kompatibelt med Microsofts Officesvit.

Nyckelord:


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips